Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Slagside

På rekordtid har Thomas Enger og Jørn Lier Horst skapt en sommertradisjon, en ny Ramm og Blix-krim! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Horst og Enger sikrer sommerspenningen!

Når Alexander Blix' og Emma Ramms kollega og gode venn blir brutalt myrdet, føles det mer personlig enn noensinne. Og snart skal det bli verre.

Idet den nye krimromanen Slagside åpner, møter vi politiførstebetjent Alexander Blix i et avhørsrom på Kripos. Men Blix sitter ikke på den siden av bordet han pleier under avhøret, der sitter Bjarne Brogeland, en etterforsker Blix aldri har kommet spesielt godt overens med. Nå blir Blix avhørt etter at han har skutt og drept en mistenkt med fire skudd i ryggen. Hvordan endte han her? Og det er akkurat det etterforsker Brogeland vil vite når han konfronterer Blix: «Kan du fortelle meg hvordan vi endte opp her?» 

Politikvinne drept i hjemmet
Og Blix forteller. Etter å ha vært forhindret fra å ta telefonen oppdager han flere ubesvarte anrop både fra en kollega og fra sin egen datter, Iselin. Han får etter hvert kontakt med datteren, som ber om hjelp, og slår raskt alarm. Iselin leier et rom hos Blix’ kollega, Sofia Kovic, og nå er de blitt angrepet hjemme i leiligheten av en inntrenger. Det er løsnet skudd, Iselin har klart å flykte fra leiligheten, men vet ikke hva som har skjedd med Kovic. Blix rykker ut, men bare for å finne Kovic henrettet i sitt eget hjem. Iselin har klart seg, i hvert fall uten fysiske skader, men drapet på Kovic ryster dem alle. 

For politifolk finnes det knapt noe verre enn et drap på en av deres egne. Når det i tillegg er din aller nærmeste kollega som er offeret, kan det ikke bli verre. Eller har elendigheten bare så vidt begynt for Alexander Blix? I Slagside blir Blix satt på prøvelser han aldri tidligere har vært i nærheten av stå overfor. 

Saken skal ikke bare få grusomme konsekvenser for Sofia, Også Blix og Iselin skal komme til å bli rammet hardt.

Hva er motivet?
Hvorfor ble Sofia Kovic angrepet og henrettet? Det er nærliggende å tro at det må ha å gjøre med en av sakene hun har arbeidet med. På grunn av datteren som er involvert, blir Blix rutinemessig tatt av etterforskningen. Men han klarer selvsagt ikke å holde seg unna en sak han både er sterkt følelsesmessig involvert i og der han samtidig opplever at politiet leter på feil sted. Blix går i kompaniskap med sin faste samarbeidspartner, journalisten Emma Ramm. Også hun kjente Kovic, og sammen begynner de å lete etter drapsmotivet ved å gjennomgå saker Kovic har fattet interesse for den siste tiden. 

Blix avdekker etter hvert at Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drapssaker og mistenkelige dødsfall i Oslo det siste året. Alt tyder på at det er flere personer involvert, inntrengeren som tok livet av henne, kan ikke ha operert alene.  Den siste oppdagelsen Kovic gjorde, fører til at hun prøver å få tak sjefen sin, Blix. Den meldingen får han aldri, og kort tid etter er hun drept. 

Selv om Alexander Blix blir sterkt personlig involvert, er det jakten på hva Kovic hadde kommet over, som driver saken framover. I svaret på hva dette var, venter Blix å også finne personen bak forbrytelsen. Men saken har ikke bare fått grusomme konsekvenser for Kovic, også Blix skal rammes hardt, svært hardt ... 

 

Medlemsvurdering:
Denne ble lest i løpet av noen formiddagstimer. Umulig å legge fra seg.

Bjørn Hoenvoll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Capitana
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
361
ISBN
9788284150161
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8162018
Serie
Alexander Blix og Emma Ramm 3

Utdrag

Om forfatterne

Thomas Enger

(f. 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Til sammen har det nå blitt fem bøker i serien om journalisten Henning Juul, en serie som hittil er solgt til hele 30 land! 

Ungdomsromaner
Thomas Enger har også skrevet flere ungdomsromaner, og han har vunnet den gjeve U-prisen hele to ganger.

Blix og Ramm-serien
I 2018 kom Enger sammen med Jørn Lier Horst med det som var sommerens store krimsensasjon, Nullpunkt. Samarbeidet dem imellom har så langt resultert i tre bøker med Alexander Blix og Emma Ramm.

 

Jørn Lier Horst

(f. 1970) er kjent for de fleste. Etter en karriere som etterforskningsleder i politiet har han gjort stor suksess som kriminalforfatter.

William Wisting
I bøkene med den sindige og analytiske etterforskeren William Wisting har Horst trukket veksler på sin egen erfaring som etterforsker. Etter 14 bøker er Wisting-serien Norges mest populære krimserie for tiden.

CLUE
På samme måte har Horst skrevet krim for barn. CLUE-serien henvender seg til lesere mellom 9 og 14 år. Også her har Horst skapt en serie som tar utgangspunkt i virkelig etterforskningsarbeid, men tilpasset yngre lesere.

Detektivbyrå nr. 2
Også de aller yngste skal få sitt! Og gjennom bøkene om Oliver og Tiril i serien Detektivbyrå nr. 2 har Horst sørget for at tusenvis av barn mellom 6 og 9 år har fått sine første leseopplevelser. 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
Bård Koen – 23.08.2022

– Spennende og vanskelig å legge ifra seg

A
Ane Karine Solum – 16.11.2021

– Husker ikke boka. Den gjorde ikke no inntrykk.

E
Else – 21.09.2021

– Ganske god krim

B
Bjørn Hoenvoll – 15.06.2021

– Denne ble lest i løpet av noen formiddagstimer. Umulig å legge fra seg.

M
Maria Linde – 04.09.2020

– Femstjerners!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slagside:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv