Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Søskenmysteriene

«Dette er krim skrevet med glimt i øyet.» «Lahlum skriver familiedrama slik det skal skrives.» «Jeg kan ikke annet en å bøye meg i støvet for denne fantastiske formidleren av historisk krim.»

Randaberg 24

Hvem drepte Daniel?

Et fortettet familiedrama av en krimroman, og et nytt mysterium for Hans Olav Lahlums populære etterforskerduo K2 og Patricia.

Les mer

399,-

439,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Hvem drepte Daniel?


Et fortettet familiedrama av en krimroman, og et nytt mysterium for Hans Olav Lahlums populære etterforskerduo K2 og Patricia.


Året er 1973. En ung kvinne tropper opp på Kolbein "K2" Kristiansens privatdetektivkontor og legger en stor pengeseddel på bordet. K2 har nylig sagt opp jobben som politietterforsker og startet for seg selv. Etter å ha notert seg at det er noe så sjeldent som en hel tusenlapp der foran ham, og at kvinnen også har lagt et svart-hvitt fotografi ved siden av, tar han sin nye klient nærmere i øyensyn.


Uskyldig dømt?
Marlene E.S. Malstrup ber ham om å etterforske drapet på storebroren hennes, Daniel. Det er bare det at drapet ble begått ti år tidligere, og den unge mannen som ble siktet og dømt for ugjerningen nå har sonet ferdig. Hun er imidlertid blitt mer og mer sikker på at Sverre Hansen er uskyldig dømt, og at den som egentlig drepte broren slapp unna. Selv var hun bare 11 år da drapet skjedde, men hun mener bestemt saken må undersøkes på nytt. Det er noe hun ikke helt kan komme på, men som ligger der i underbevisstheten. Hun kommer ikke til å få fred før hun vet sannheten.


Et uløst familiemysterium
Ikke lenge etter dukker en mann opp på K2s kontor og presenterer seg som faren til Marlene. Han er bekymret for datterens engasjement i den gamle drapssaken som etter hans mening er oppklart. I tillegg har han et oppdrag selv også, et uløst familiemysterium. Nok et svart-hvitt fotografi havner på K2 skrivebord, denne gangen av en ung kvinne som forsvant i 1939. Hun er mannens søster.


Nytt, uforklarlig drap
K2 fatter interesse både for sakene og familien som har opplevd så mye vondt. Da Sverre Hansen blir drept mens han er på vei til et møte med K2 og Marlene, blir det hele enda mer mystisk. Etter hvert ser K2 seg nødt til å ta opp igjen kontakten med sin hemmelige rådgiver Patricia Borchmann …


Med det tiende K2 og Patricia-mysteriet skriver Hans Olav Lahlum seg inn i en hederlig tradisjon av norske forfattere med bokserier på ti (eller flere) krimromaner. Her er han i godt selskap med størrelser som Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Jan Mehlum og Gunnar Staalesen. Vi ser fram til fortsettelsen!

Medlemsvurdering:
Den tiende romanen i serien leverer. Interessant plott, troverdige karakterer og en spenning som lever til siste slutt gjør at denne boken føyer seg inn i rekken av Lahlum-bøker man kan anbefale videre. Spent på fortsettelsen.

Annar

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
298
ISBN
9788202762841
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8210756
Serie
K2 og Patricia 10

Forfatter

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og anerkjent forfatter av både sakprosa og krimromaner. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med den klassiske krimromanen Menneskefluene. Siden er det blitt en serie populære bøker om etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er oversatt til flere språk. I tillegg til å pønske ut snedige krimgåter er Lahlum også kjent som både sjakkspiller og politiker. Han er hyppig brukt som kommentator og debattant.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er krim skrevet med glimt i øyet.» «Lahlum skriver familiedrama slik det skal skrives.» «Jeg kan ikke annet en å bøye meg i støvet for denne fantastiske formidleren av historisk krim.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«forfatterens historiske bakteppe og tydelige klassestandpunkt løfter fortellingen og bidrar til å drive handlingen framover.» «Det er noe deilig nostalgisk og uskyldig over både etterforskningsarbeidet og tidsånden. Og det er ingen grunn til å tro at Lahlum vil stoppe her»

Marit Egaas, Stavanger Aftenlad

Kunders vurdering

A
Annar – 24.09.2022

– Den tiende romanen i serien leverer. Interessant plott, troverdige karakterer og en spenning som lever til siste slutt gjør at denne boken føyer seg inn i rekken av Lahlum-bøker man kan anbefale videre. Spent på fortsettelsen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Søskenmysteriene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skygger
Ny!

Skygger

Sara Strömberg
Innbundet 
349,- 399,-
 
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Handlekurv