Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spor

en Scarpetta-roman

Det er gått fem år siden Kay Scarpetta ble oppsagt fra jobben som rettsmedisiner, og nå returnerer hun til Richmond, Virginia. Hun er kommet tilbake for å hjelpe til med å undersøke et mystisk dødsfall. Les mer

149,-
E-bok
Ikke i salg
Det er gått fem år siden Kay Scarpetta ble oppsagt fra jobben som rettsmedisiner, og nå returnerer hun til Richmond, Virginia. Hun er kommet tilbake for å hjelpe til med å undersøke et mystisk dødsfall. Scarpettas niese, Lucy, og Kays elsker, Benton Wesley, vil ikke at hun skal bli innblandet i saken. Lucy er i Florida og Benton i Aspen, og det virker som om noen knytter et stramt nett rundt dem alle tre. Scarpetta må finne ut hvem det er som er ute etter hevn, og hvorfor han er ute etter henne og de hun er glad i. Dette er den 13. romanen om Kay Scarpetta.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205402317
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Trace
Serie
Kay Scarpetta 13

Kunders vurdering

k
krimelsker – 11.04.2006

– Dette er bok nr 13 i serien om Scarpetta, og selv om bøkene er frittstående vil jeg ikke anbefale noen å begynne med denne, det kreves kunnskap fra de tidligere bøkene for å forstå en del av plottet og handlingen. For Scarpetta-elskere er dette en fulltreffer, det er mange løse tråder og mange villspor. For ikke å nevne en konspirasjon, som leseren tidlig gjøres oppmerksom på, men som Scarpetta er uvitende om. I denne boka er også det gamle laget samlet, men det er spent stemning og uløste konflikter. Dette bidrar til å gjøre boka spennende, da Cornwell ikke lar dette overta handlingen. Alt i alt er dette en spennende bok, og man aner ikke løsningen før siste side, da alt som vanlig knytes sammen.

k
kava – 15.03.2006

– Denne boken starter med at rettsmedisiner Kay Scarpetta får en telefon fra sin tidligere arbeidsplass - hun er ønsket som ekspert i en vanskelig sak. En 14 år gammel jente er funnet død i sengen sin, men ingen finner ut hvorfor hun døde. Det viser seg etterhvert at det er langt mer under overflaten, enn det som først møter oss.
Historien om Kay Skarpetta er lang, og for å få full utnyttelse av boka, kan det være greit å ha lest de forutgående bøkene i serien. For selv om selve krim-mysteriet kan leses med utbytte, selv om det er første gang man stifter bekjentskap med Scarpetta - vil man få en mer helhetlig forståelse for relasjonene mellom Kay, Lucy, Marino og Benton, dersom man har lest alle Scarpettabøkene.
Boka er skrevet med et intenst driv, og det er vanskelig åå legge den fra seg. Man øyner sammenhenger gjennom at leseren får vite mer enn det hovedpersonen vet. Gjennom en effektiv bruk av hendelser sett gjennom "skurkens" øyne, bygges spenningen opp til klimaks.
Figurene i boken har troverdighet, kanskje med unntak av moren til den drepte 14-åringen. Hun blir karrikert og dehumanisert, til det punkt at vi nesten ikke kjøper henne som en "virkelig person". Likevel er hennes ekstreme person en viktig driver for både handling og for forholdet mellom Kay og Marino.
Dette er en tett, spennende krimbok som absolutt anbefales til påskefjellet!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spor:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv