Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sporvekslingsmordet

"Sporvekslingsmordet" er så langt hans beste kriminalroman. Selv en som ikke elsker kriminallitteratur vil ha stor glede av å lese boken.

Tvedestrandsposten

En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforskeren Kolbjørn "K2" Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforskeren Kolbjørn "K2" Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på.

Det er 13. januar 1973 at stortalentet Ingeborg Hole Samuelsen dør en ensom og kald død i skisporet. Jo mer K2 graver under den tilsynelatende udramatiske overflaten i livet til den drepte ungjenta, desto flere dramatisk hendelser finner han frem til. Drapsofferet var adoptert og levde alene med adoptivmoren i en temmelig kjølig atmosfære. Ingeborg tålte ikke morens nye kjæreste, dessuten lette hun intenst etter sannheten om sitt opphav. Hun hadde nettopp funnet ut hvem hennes biologiske foreldre var. Faren lever med ny familie, men moren forsvant sporløst under et familietreff i Østfold da Ingeborg var liten. Ingeborgs skepsis til adoptivmorens nye kjæreste henger sammen med hans fortid som frontkjemper under krigen. Det viser seg at adoptivmorens kjæreste dessuten var en av fire unge menn som kom i søkelyset etter at en ung kvinne ble drept under krigen. Etterforskningen av drapet på skiløperen Ingeborg i 1973, veves slik sammen både med et uoppklart drap fra Oslo anno 1941 og et uoppklart forsvinningsmysterium fra Østfold 1956.

Dessverre er ikke forholdet til Patricia slik K2 kunne ønske, og det er uten større glede at han dukker opp hos henne for å spise middag og diskutere saken. Patricia er enda mer dyster og hemmelighetsfull enn vanlig, og maser stadig om hvorfor Ingeborg gikk i yttersporet da hun ble skutt. Uventet mye om etterforskningen kommer ut i VG, og det kan virke som sjefen til K2 mistenker noe ureglementert knyttet til Patricia. Midt i det hele opplever K2 en stadig sterkere tiltrekning til en hjelpsom ung bibliotekar han møter gjennom etterforskningen.

Sporvekslingsmordet er en tankevekkende familiehistorie om et adoptivbarn fra 1970-tallets Norge, og samtidig et nytt klassisk krimmysterium i serien om K2 og Patricia. Til og fra den avdøde Ingeborg går det spor i alle retninger. For K2 gjelder det å velge rett trasé gjennom etterforskningen. Bare den kan føre ham frem til målet og oppklare drapet.

Medlemsvurdering:
Jeg vurderte lenge på om Lahlums bøker var noe for meg. Nå er jeg ikke i tvil lenger, han blir definitivt i min leseportefølje. Sporvekslingsmordet var boken som overbeviste meg. Meget bra!!!

Morten Christensen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202529109
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2016
Serie
K2 og Patricia 7

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Sporvekslingsmordet" er så langt hans beste kriminalroman. Selv en som ikke elsker kriminallitteratur vil ha stor glede av å lese boken.

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Denne kriminalromanen er en fryd å lese! Helt klart Hans Olav Lahlums mest ambisiøse og beste kriminalroman til nå, full av spor i alle retninger og imponerende fullført.»

Liv Lysaker, LO-Aktuelt

«Sporvekslingsmordet er ikke bare intelligent – den eier også en krim-magi som fascinerer.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Krimmysterium som starter som Lahlums mest fortettede og beste.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"(...)klokker i mål med sin beste K2-bok hittil"

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

"Sporvekslingsmordet er ikke bare intelligent - den eier også en krim-magi som fascinerer."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Denne kriminalromanen er en fryd å lese! Helt klart Hans Olav Lahlums mest ambisiøse og beste kriminalroman til nå, full av spor i alle retninger og imponerende fullført."

Liv Lysaker, LO- Aktuelt

Kunders vurdering

M
Morten Christensen – 25.08.2017

– Jeg vurderte lenge på om Lahlums bøker var noe for meg. Nå er jeg ikke i tvil lenger, han blir definitivt i min leseportefølje. Sporvekslingsmordet var boken som overbeviste meg. Meget bra!!!

U
Unni Bjureid – 02.03.2017

– Som vanlig leverer Hans Olav Lahlum en bok i særklasse.

A
Anne.overbye@gmail.com – 20.02.2017

– Dette er en av de allerdårligste krimbøkene jeg har lest: omstendelig, liten fremdrift, lite troverdige karakterer - etterforskeren er en parodi! Frarådes på det sterkeste

L
Liss Røvik Laan – 20.02.2017

– Spennende og en uventet løsning på mordet!

B
Bente Nordsetmoen – 19.02.2017

– Uutholdelig spennende uten å være makaber. Utrolig godt skrevet.

B
Birger Caspersen – 17.02.2017

– Forhørene var alt for lange og omstendelige. Ellers var plottet bra og handlingen original.

B
Bente Vestli – 17.02.2017

– En bok som er vanskelig å legge vekk og tar nattesøvn.

J
John R. Paulsen – 07.02.2017

– Sporvekslingsmordet

G
Grete I Åsen – 03.01.2017

– Jeg har nå lest alle bøkene med K2 og denne var ikke noe dårligere enn de andre kanskje den beste. Håper på flere.

B
Brita Loeng – 30.11.2016

– Jeg elsker hans bøker. Denne siste synes jeg tværer ut avhørene for mye. Det blir litt langtekkelig- men fint plott og elegant som vanlig. Håper på flere bøker om K2.

S
Sølvi kleppe – 02.11.2016

– Sporvekslingsmord

H
Hans - Kristian Sætrum – 27.09.2016

– I god og kjent K 2 stil. Ikke lett å legge bort

I
Inger Lyngstad Strøm – 13.09.2016

– Har lest alle Lahlums krimromaner, og gleder meg til neste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sporvekslingsmordet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv