Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Svarthuset

«At Svarthuset endelig er ute på norsk, er en kriminell begivenhet. Så vidt jeg har kunnet sjekke er ikke Peter May tilgjengelig på norsk før nå. Om det stemmer, er det en unnlatelsessynd. »

Cathrine Krøger, Dagbladet

Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken.
Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken.
Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst.Fin møter personer og steder som han tidligere har flyktet fra. Det vakre, men ødslige landskapet fører ham tilbake i tiden. Klippeøya An Sgeir, fuglefjellet ute i Atlanterhavet der øyas unggutter har sin manndomsprøve på den årlige gugajakten, bærer en hemmelighet som Fin helst ikke vil vite om. Jo nærmere saken kommer en oppklaring, jo nærmere kommer han selv en farlig konfrontasjon med fortiden.
«Svarthuset» er første bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.

Medlemsvurdering:
En litt annerledes krimbok- "fortettet" mot slutten, bygger seg opp til en tankevekkende oppklaring. Kultur, tradisjoner og sterke hendelser hvor alt springer ut fra lokalsamfunnet- tett sammenvevd!

Liz62

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242180568
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
The blackhouse
Serie
Fin Macleod 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«At Svarthuset endelig er ute på norsk, er en kriminell begivenhet. Så vidt jeg har kunnet sjekke er ikke Peter May tilgjengelig på norsk før nå. Om det stemmer, er det en unnlatelsessynd. »

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Du har ikke lest noe som minner om denne historien, ikke mye som er så medrivende sterkt heller. »

Adresseavisen

«Svarthuset er en skikkelig godbit, om oppvekst, drap og knugende kristendom på Ytre Hebridene.»

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

M
May Brit Bjelland – 12.01.2021

– Fantastisk bra!

L
Liz62 – 25.07.2018

– En litt annerledes krimbok- "fortettet" mot slutten, bygger seg opp til en tankevekkende oppklaring. Kultur, tradisjoner og sterke hendelser hvor alt springer ut fra lokalsamfunnet- tett sammenvevd!

H
Harald K – 15.06.2018

– En litterær krim der forbrytelsen og oppklaringen av den spiller en mindre rolle enn menneskene i fortellingen. Fin Macleod kommer tilbake til barndomsøya for å etterforske et drap. I lange tilbakeblikk blir vi kjent med personenes barndom og ser hvordan vennskap fra gammelt av gjenopptas etter mange års atskillelse. Partiene med jakten på fuglefjellene langt ute i havet er alene verdt hele romanen. Og da har vi ikke engang nevnt barndomsforelskelsens rustfrihet! Dette er første bok i en trilogi som videreføres med Lewismannen og Lewisbrikkene.

T
Thore bjørn Eik – 08.03.2018

– En av de beste Krim-Bøkene jeg har lest.Denne boka er ikke en hardbakket krim,nei,men også en knallgod roman med mye spenning og ikke minst en fantastisk beskrivelse av Ytre Hebridene som da hører til Skottland.En øy helt ute mot Atlanteren som beskriver dette beinharde livsgrunnlaget som folk har og lever i sin hverdag.Så med denne krim-romanen til Peter May blir vi også med på en fantastisk flott reise tilbake i tid og virkelig for oppleve dette virkelige tøffe-røffe livet til øyboere og deres liv igjennom generasjoner.Ikke så rart at nettopp denne boka ble kåret til årets beste krim i USA.Bare en ting å si:Les den :D

B
Bjørg Lien – 23.01.2018

– Svarthuset

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svarthuset:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv