Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Terningmorderen

«Lahlum må være en av Norges glupeste krimforfattere.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Datoen er 31. oktober og året er 1973. På sitt privatdetektivkontor i Oslo blir Kolbjørn «K2» Kristiansen oppsøkt av en oppskaket lektor. Lektoren finner det utrolig at en gammel venn på Gjøvik skulle dø i en fallulykke, og begrunner det med at vennen led av høydeskrekk. Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Datoen er 31. oktober og året er 1973. På sitt privatdetektivkontor i Oslo blir Kolbjørn «K2» Kristiansen oppsøkt av en oppskaket lektor. Lektoren finner det utrolig at en gammel venn på Gjøvik skulle dø i en fallulykke, og begrunner det med at vennen led av høydeskrekk. Kristiansens etterforskning på Gjøvik tilsier at dødsfallet var en ulykke eller et selvdrap. Han avskriver funnet av en terning på åstedet som en tilfeldighet, men stusser over at den avdødes enke ikke kjenner til verken høydeskrekken eller lektorvennen. Før K2 rekker å spørre klienten sin om dette, omkommer lektoren selv etter å ha blitt påkjørt. Det viser seg at hans etterlatte ikke har noe kjennskap til den påståtte vennen på Gjøvik. K2s forvirring blir til en nagende visshet om at det har skjedd et dobbeltdrap, idet han også på åstedet i Oslo finner en terning. K2 må søke hjelp hos sin hemmelige rådgiver Patricia for å få oppklart mysteriet om hva slags forbindelse det var mellom de to ofrene. Senere har de fortsatt en lang vei frem til å stoppe den ansiktsløse og navnløse terningmorderen ... Terningmorderen er den ellevte romanen i historikeren Hans Olav Lahlums klassiske krimromanserie fra 1960- og 1970-tallets Norge.

Medlemsvurdering:
Spennende å følge oppnøstingen av to relaterte, men tidsmessig skilte mysterier. K2's noe kompliserte forhold til kvinner og politietaten gi romanen ekstra dimensjon. Intrikat plot og overraskende løsning. Antakelig Lahlum's beste krimroman hittil.

Tom Neegaard

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202816018
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Serie
K2 og Patricia 11

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lahlum må være en av Norges glupeste krimforfattere.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Lahlums prosjek [...] forener fascinasjon for klassisk krim med interesse for samfunnsutvikling i Norge i etterkrigstiden»

Ole Jacob Hoel, Adressa

"Hans Olav Lahlums tolvte krimroman i rekken om K2 og Patricia er en av seriens aller beste."

Geir Tangen, Krimlitteratur

"For alle som liker klassisk krim, er det underholdende å lese Lahlums bøker. Det er nostalgisk, trygt og godt, og det minner oss om hvor annerledes alt var for 50 år siden."

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

T
Tom Neegaard – 17.10.2023

– Spennende å følge oppnøstingen av to relaterte, men tidsmessig skilte mysterier. K2's noe kompliserte forhold til kvinner og politietaten gi romanen ekstra dimensjon. Intrikat plot og overraskende løsning. Antakelig Lahlum's beste krimroman hittil.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Terningmorderen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv