Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Uvigslet jord

kriminalroman

«Agnes Lovise Matre gjør det igjen, leverer en spenningsmettet roman fra et landskap hun kjenner og med troverdige karakterer vi stadig blir bedre kjent med samtidig som uhyggen dominerer. (...) Hun fanger leseren fra første side.»

Mette Bleken, Hardanger Folkeblad

Hageeier Marte Samland kjemper en innbitt kamp mot en gjenstridig rot. Hun tar et skikkelig spenntak – og plutselig åpenbarer det seg noe mer enn bare røtter …

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Ondskapens tid

Det gjemmer seg langt mer enn røtter, kravlende insekter og mark i den svarte jorda. Nede blant de seige røttene lyser det hvitt. I en knokkel. Marte ringer politiet.

Men hvor er resten?
Under rota finner politiet ganske riktig noen knokler sammen med det som ser ut til å ha vært en olajakke. Det blir ganske raskt fastslått at det dreier seg om menneskelige levninger, og større gravearbeider blir innledet. For hvor er resten av knoklene? Under rota finner de bare en arm, trolig fra en ung gutt, kanskje bare en tenåring. Men hvem kan det være? Det er ingen unge gutter i tenåra som er meldt savnet i bygda.

Savnede ungutter
Lensmann Bengt Alvsaker famler i blinde. Hvem stammer armen fra, og hvor er resten av levningene? Og ikke minst: Hvordan kan det ha seg at en ung gutt ikke blir meldt savnet? I restene av dongerijakka fra funnstedet finner teknikerne et skolebevis, og med en identitet får etterforskningen en retning.

Skammens tid
Morten Vik var elev ved Øystese gymnas i 1983, men ifølge foreldrene reiste han fra bygda. De har til og med fått postkort fra ham, poststemplet i København. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange. Lensmannen må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne sannheten om hva som skjedde den gang for tretti år siden.

Medrivende og troverdig Hardanger-krim
Agnes Matre har på kort tid opparbeidet seg et navn i norsk krimlitteratur. Hun har etablert et troverdig og rotnorsk univers lokalisert i Hardanger – men leserne skjønner raskt at menneskesjela ikke er noe annerledes der enn andre steder. Her finnes både små og store synder; sjalusi, grådighet og smålighet har gode kår. Vi blir ikke overrasket om det kommer til å skje flere mord i Matres univers i årene framover, og vi gleder oss allerede!

Medlemsvurdering:
Agnes Matre skriver seg bedre og bedre for hver bok! Denne er vel verdt å få med seg, tankevekkende i tillegg til spennende.

Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
364
ISBN
9788205541047
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8184534
Serie
Bengt Alvsaker 3

Utdrag

Medlemsblad

Om forfatteren

AGNES MATRE (f. 1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund. Hennes første kriminalroman, Skinnet bedrar, kom ut i 2017. Boka er den første i serien om lensmann Bengt Alvsaker. Matre ble i 2020 tildelt Sølvkniven for romanen Iskald.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Agnes Lovise Matre gjør det igjen, leverer en spenningsmettet roman fra et landskap hun kjenner og med troverdige karakterer vi stadig blir bedre kjent med samtidig som uhyggen dominerer. (...) Hun fanger leseren fra første side.»

Mette Bleken, Hardanger Folkeblad

Kunders vurdering

G
Gro – 18.10.2022

– Uvigslet jord

B
Bente Nilsen – 18.10.2022

– God bok. Helt etter min smak.

L
Lillibeth – 20.09.2022

– Tja

H
Hallfrid Aarstein – 01.07.2021

– I starten var det litt mange personer å forholde seg til, men dett gikk seg til. Har kanskje sammenheng med at jeg ikke har lest de første bøkene om denne lensmannen. Den ble spennende.

A
Anna Katarina Haaland – 29.06.2021

– Uvigslet jord

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 07.04.2021

– Agnes Matre skriver seg bedre og bedre for hver bok! Denne er vel verdt å få med seg, tankevekkende i tillegg til spennende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Uvigslet jord:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Rovhjerte
99,-

Rovhjerte

Ulrika Rolfsdotter
Paperback 
99,- 199,-
 

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Skyldig
249,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
249,- 399,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv