Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ansikt til ansikt

kriminalroman

I denne tolvte romanen om privatdetektiven Varg Veum, finner han han en død mann på venteværelset. Trådene fører tilbake til et mystisk selvmord på Mørekysten, men hva lå bak? Sporene peker mot et studentkollektiv i Bergen på 1970-tallet. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I denne tolvte romanen om privatdetektiven Varg Veum, finner han han en død mann på venteværelset. Trådene fører tilbake til et mystisk selvmord på Mørekysten, men hva lå bak? Sporene peker mot et studentkollektiv i Bergen på 1970-tallet. Bit for bit nærmer Varg Veum seg mysteriets kjerne, den mørke hemmeligheten som ikke for noen pris må avdekkes.

Medlemsvurdering:
Ansikt til ansikt, er en veldig bra kriminalroman av Gunnar Stålesen. Det handlet om ett dødsfall på Varg Veum sitt kontor, som bringer han tilbake til ett bokollektiv på 1970-tallet i Bergen. Vi møter mange personligheter i denne fortellingen, som hvor alle på sin måte har innvirkning på det som har skjedd. Underveis dukker det opp en god del overraskelser, noe som gjør at fortellingen stadig forandrer seg, og ikke på noe tidspunkt blir kjedelig. Boken er lest av Helge Jordal som gjør en kjempeflott innsats. Han har en behagelig stemme å høre på, og han endrer stadig dialekt alt ettersom hvem som snakker. Dette gjør det hele enda mer spennende. Dette er en lydbok jeg likte veldig godt, og som nok kommer på ønskelista mi, for denne vil jeg gjerne lytte til flere ganger.

Annette

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205401693
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Varg Veum 12

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

I
Indi – 19.11.2009

– I romanen "Ansikt til ansikt" er det nok en gang Gunnar Staalesens gjennomgangsfigur, den loslitte privatdetektiven Varg Veum, som spiller hovedrollen. Når Veum vender tilbake til kontoret etter et oppdrag, finner han en død mann på venteværelset sitt. Ikke lenge etter blir han kontaktet av avdødes kone, som gir ham i oppdrag å finne ut hva det var mannen ønsket å snakke med Veum om. Undersøkelsene viser seg å ha røtter langt tilbake i tiden og involverer flere fremtredende skikkelser. "Ansikt til ansikt" er en spennende og underholdende krimbok, med en nervepirrende handling som er lagt innenfor en svært troverdig ramme. Staalesen skriver med en blanding av humor og besk realisme, og har en egen evne til å overraske leseren. Dette er en drivende god bok som jeg likte godt, og som jeg absolutt kan anbefale.

e
eplemoss – 27.09.2009

– I den tolvte romanen om privatdetektiven Varg Veum, starter fortellingen med at Veum finner en død mann på venteværelset. Bergens mest berømte privatdetektiv nøster opp trådene som fører ham tilbake til et mystisk selvmord på Mørekysten. Sporene peker mot et studentkollektiv i Bergen på 1970-tallet. Studentkollektivet var en bråkete forsamling mennesker, med idealer som etterhvert bleknet. Bit for bit nærmer Varg Veum seg mysteriets kjerne, den mørke hemmeligheten som ikke for noen pris må avdekkes. Et intrikat mysterie avdekkes etterhvert, med flere løse tråder hvor alle knyttes sammen i det idealistiske studentkollektivet. Varg Veum er i det resonnerende og filosofiske hjørnet, og forteller levende om personene i romanen. På denne måten gir han et spennende og nært innblikk i de personlige skjebnene. Veum spiller ikke rollen som moralsk vokter, men tegner et humant bilde av de feilene som gjøres i en tid preget av idealisme. Dette skaper en ekstra dimensjon ved kriminalromanen, og forsterker de sosialrealistiske trekkene ved Staalesens forfatterskap. Boken er spennende og trekker inn flere samfunnslag og spenndende personligheter, hvor fellesnevneren er tapte idealer.

M
Morta – 03.09.2009

– Dette er en ny krimalhistorie om Varg Veum. Veum er på vei til kontoret sitt, når han ser at noen sitter på venterommet sitt. Etter nærmere undersøkelser ser Veum at mannen er død. Veum begynner å lure på hvorfor han kom til kontoret hans og begynner å undersøke dette. Og i fortiden til den døde er det en sak med et mystisk dødsfall og bevisene peker mot et gammelt kollokviesamfunn i Bergen på 1970-tallet. Dette er en bra Varg Veum-bok, den har fin flyt og historien er bra. Boken bygger seg bra opp med etterforskning til den når et klimaks. Varg Veum er i storform i denne boken og hans vanlige sjarm er ved like. Historien er også bra og fanger deg inn i boken. Dette er en klassisk Veum-bok som gir noen gode timer i godstolen.

T
T – 05.06.2009

– Gunnar Staalesen skuffer ikke denne gangen heller, og "Ansikt til ansikt" er en spennende roman fra første til siste side. Det hele begynner med at privatetterforsker Varg Veum finner en død mann på venteværelset sitt, og da han graver i saken kommer det fram annen sak som hendte på slutten av 70-tallet. Spørsmålet er om det er noen samenheng mellom de to sakene. Romanen er som nevt tidligere, veldig spennende, men noen ganger er det litt vanskelig å følge med, mest fordi det er så mange personer med i handlingen. Likevel holdt den meg interessert hele veien, ingen kjedelige partier, bare en stigende spenningskurve. Anbefales til dem som liker god krim :)

T
T. – 15.04.2008

– Gunnar Staalesen skuffer ikke denne gangen heller, og "Ansikt til ansikt" er en spennende roman fra første til siste side. Det hele begynner med at privatetterforsker Varg Veum finner en død mann på venteværelset sitt, og da han graver i saken kommer det fram annen sak som hendte på slutten av 70-tallet. Spørsmålet er om det er noen samenheng mellom de to sakene. Romanen er som nevt tidligere, veldig spennende, men noen ganger er det litt vanskelig å følge med, mest fordi det er så mange personer med i handlingen. Likevel holdt den meg interessert hele veien, ingen kjedelige partier, bare en stigende spenningskurve. Anbefales til de som liker god krim :)

C
Crazy – 07.12.2007

– I denne boken med Varg veum finner han en død mann på venteværelset sitt. Denne mannen har begynt å spekulere i et dødsfall som hendte på Mørekysten 14 år tidligere. Når Varg Veum begynner å gjøre undersøkelser etter ønske fra den avdødes kone leder trådene tilbake til et studentkollektiv. Både den nylig døde og jenta som tilsynelatende tok livet av seg 14 år tidligere hadde bodd i dette kollektivet sammen med flere andre. Varg får etterhvert et godt bilde av dette kollektivet, og mange spennende historier derfra får både han og vi høre. Dette er en spennende krimbok som er vanskelig å legge fra seg!

N
Nick Burnhill – 15.07.2007

– Ansikt til ansikt av Gunnar Staalesen føyer seg inn i rekken av god Who did it - krim. På sitt beste er Staalesen i stand til å levere god samfunnskritikk i tillegg. Det legger han ikke opp til denne gangen. Riktignok for et bokollektiv fra syttitallet gjennomgå. Han viser også hvordan fortidens radikalere er i ferd med å bli samfunnstopper i dag, belønningen for til enhver tid å være politisk korrekt. Likevel biter ikke Staalesen denne gangen, han bare lager noen riper i lakken. Fornøyelsen med denne boken ligger i løsningen på mysteriet. Liket på venteværelset som starter boken får etter hvert følge av flere lik som dukker opp i Varg Veum sin vei. Løsningen er ikke klar før i siste kapittel, selv om den observante leser kanskje finner ut av det tidligere? Prøv selv!

o
olle – 31.10.2006

– Boken er den 12 i rekken, og den er ikke den beste. Likefullt beviser Staalesen nok engang sin evne til å lage intressante drama-krim som reiser i både tid (historisk hendelser influerer på nåtiden) og rom (reiser rundt omkring til småbyer i Norge, noe som muliggjør en intressant kulturell refleksjon). Varg Veum finner en død mann på sitt venteværelse, og Veum får i oppgave av den døde mannens kone å undersøke hva som kan ligge bak. Det viser seg at vedkommende var medlem av et kollektiv på 70-tallet i Bergen. I den sammenheng dukker navnet til Hildgunn Høgset opp, en "femme fatale" som druknet på Sunnmøre i 79. Veum aner at det er en sammenheng, og reisen begynner...

G
G – 20.02.2006

– Ansikt til ansikt er en av de beste lydbøkene jeg har hørt på. Den røffe Helge Jordal passer mesterlig som Varg Veums røst. Han spiller faktisk alle rollepersonene men utfører oppgaven overbevisende. Fortellingen starter noe tregt i starten men blir både veldig engasjerende og spennende utover. Historien starter med og spiller rundt en manns svært mystisk dødsfall på privatdetektiv Veums venteværelse. Straks blir dødsfallet satt i sammenheng med et bokollektiv på 1970-tallet hvor unge idealister kjempet AKPs sak. I dag er flere av dem storheter i Bergens politiske og økonomiske liv, men er svært tilbakeholdne når Veum begynner å grave.
Personlighetsskildringene er briljante gjennom manus og Jordals stemmebruk og man blir stadig overasket over det som kommer fram underveis.

J
Jonnar – 11.10.2005

– Gunnar Staalesens velkjente privatetterforske Varg Veum dukker endelig opp igjen etter en pause på to år. Staalesen har høstet flere priser for sine romaner, og selv om det ikke har blitt en pris på ham for Ansikt til Ansikt skuffer han ikke denne gangen heller. Staalesens bruk av det norske språk gjør det til en fryd å lese, selv om det til tider kan være litt vanskelig å henge med i svingene. Det blir mange navn å huske på etterhvert, og man kan regne med å stoppe opp noen ganger og gå tilbake for å prøve å huske hvem som er hvem.
Handlingen i boken strekker seg over et par ukers tid, og Veum klarer å sette sammen puslespillet bit for bit. Staalesen klarer virkelig å bygge opp spenningen i romanen, og når Veums puslespill endelig er ferdig vil bildet som står foran deg være særdeles overraskelse. Forbered deg på noen timer med underholdende krimlesning.

J
Jonnar – 11.10.2005

– Gunnar Staalesens velkjente privatetterforske Varg Veum dukker endelig opp igjen etter en pause på to år. Staalesen har høstet flere priser for sine romaner, og selv om det ikke har blitt en pris på ham for Ansikt til Ansikt skuffer han ikke denne gangen heller. Staalesens bruk av det norske språk gjør det til en fryd å lese, selv om det til tider kan være litt vanskelig å henge med i svingene. Det blir mange navn å huske på etterhvert, og man kan regne med å stoppe opp noen ganger og gå tilbake for å prøve å huske hvem som er hvem.
Handlingen i boken strekker seg over et par ukers tid, og Veum klarer å sette sammen puslespillet bit for bit. Staalesen klarer virkelig å bygge opp spenningen i romanen, og når Veums puslespill endelig er ferdig vil bildet som står foran deg være særdeles overraskelse. Forbered deg på noen timer med underholdende krimlesning.

E
EO – 20.06.2005

– Dette er den første boka jeg leser av Gunnar Staalesen, og jeg ble slettes ikke skuffet. Boken holder et høyt spenningsnivå og er bra skrevet. Bokens helt Varg Veum er privatetterforsker, en dag dukker det et lik opp på hans kontor. Mannen skulle oppsøke Veum angående en gammel sak, og Veum begynner å grave i fortiden. Spenningen bygger seg opp etter hvert som det dukker opp flere lik, men har dette en sammenheng med den gamle saken? Det hele avsluttes med slik jeg på ingen måte kunne ha tippet, dette må jeg si kom overraskende på meg. En knall god kriminalroman.

M
Magnhild – 08.03.2005

– Varg Veum får eit nytt, gammalt dødsfall å gruble på, etter at politiet sjølvsagt nektar han å undersøke kva som har skjedd med den døde lektoren som sit på venterommet hans ein dag. Heldigvis vert han kontakta av kona til den avdøde, og slik får han tak i nok trådendar til å begynne å nøste. Eit bukollektiv frå 70-åra vert snart svært interessant, men etter kvart kjem det også fram ting som ligg lenger tilbake i tid. Og nye menneske døyr...
Staalesen har levert ein Veum-roman som kanskje ikkje er hans beste, men "Ansikt til ansikt" går likevel utanpå mykje anna av norsk krim. For oss vestlendingar er det også kjekt med litt lokalkoloritt, vi er mest i Bergen, men også i Gloppen og på Sunnmøre.
Slutten på boka er eigentleg meir overraskande enn den burde vere, for hinta ligg der undervegs...

L
Lars G – 04.03.2005

– Gunnar Staalesens bøker om Varg Veum har gjennom mange år gitt leserne spenning og leseglede. Boken Ansikt til Ansikt er intet unntak, snarere tvert imot. Også her er det den bergenske private etterforskeren Varg Veum som står i fokus. Allerede fra første stund rives leseren med i ett nytt mysterium, som bare den ensomme ulven Veum kan komme til bunns i.
Det hele starter med at Veum finner en død klient på kontoret , og en ny sak er i gang. En sak med spor som strekker seg tilbake til 1970-tallet. På vanlig Staalesen-vis skildres Veum på en fortreffelig måte, og som alltid vikler Veum seg inn i ett nett av spenning og farer. Som leser holdes man gjennom boken i konstant spenning ,og man har ikke lyst til å legge boken fra seg. Ansikt til Ansikt er absolutt ett godt valg for den som er ute etter en spennende krim. Terningkast 5.

A
Annette – 05.02.2005

– Ansikt til ansikt, er en veldig bra kriminalroman av Gunnar Stålesen. Det handlet om ett dødsfall på Varg Veum sitt kontor, som bringer han tilbake til ett bokollektiv på 1970-tallet i Bergen. Vi møter mange personligheter i denne fortellingen, som hvor alle på sin måte har innvirkning på det som har skjedd. Underveis dukker det opp en god del overraskelser, noe som gjør at fortellingen stadig forandrer seg, og ikke på noe tidspunkt blir kjedelig. Boken er lest av Helge Jordal som gjør en kjempeflott innsats. Han har en behagelig stemme å høre på, og han endrer stadig dialekt alt ettersom hvem som snakker. Dette gjør det hele enda mer spennende. Dette er en lydbok jeg likte veldig godt, og som nok kommer på ønskelista mi, for denne vil jeg gjerne lytte til flere ganger.

B
Bokormen – 26.10.2004

– I romanen ¿Ansikt til ansikt¿ er det nok en gang Gunnar Staalesens gjennomgangsfigur, den loslitte privatdetektiven Varg Veum, som spiller hovedrollen. Når Veum vender tilbake til kontoret etter et oppdrag finner han en død mann på venteværelset sitt. Ikke lenge etter blir han kontaktet av avdødes kone, som gir ham i oppdrag å finne ut hva det var mannen ønsket å snakke med Veum om. Undersøkelsene viser seg å ha røtter langt tilbake i tiden, og involvere flere fremtredende skikkelser. ¿Ansikt til ansikt¿ er en spennende og underholdende krimbok, med en nervepirrende handling som er lagt innenfor en svært troverdig ramme. Staalesen skriver med en blanding av humor og besk realisme, og har en egen evne til å overraske leseren. Dette er en drivende god bok som jeg likte godt, og som jeg absolutt kan anbefale.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ansikt til ansikt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv