Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bukken til havresekken

Jubileumsutgave. Bukken til havresekken ble første gang utgitt i 1977, og er Gunnar Staalesens første bok med Varg Veum i hovedrollen.
40 år med Varg Veum

Varg Veum er en bergensk variant av den hardkokte detektiven, fattig, desillusjonert, men med et hjerte av gull - og en flaske akevitt i skrivebordsskuffen. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Jubileumsutgave. Bukken til havresekken ble første gang utgitt i 1977, og er Gunnar Staalesens første bok med Varg Veum i hovedrollen.
40 år med Varg Veum

Varg Veum er en bergensk variant av den hardkokte detektiven, fattig, desillusjonert, men med et hjerte av gull - og en flaske akevitt i skrivebordsskuffen. En gang var han ansatt i barnevernet, men ble upopulær etter å ha lent seg for tungt på en stofflanger. Med sitt spartansk utstyrte kontor på Strandkaien som base, livnærer han seg nå - så vidt det er - som privatetterforsker.

En dag blir Veum bedt av en mann om å skygge hans kone. Men Veum har prinsipper, og et av dem er å ikke ta skilsmisseoppdrag. Derfor sier han nei til å jobbe for advokat Moberg. Er fruen utro, er det ikke hans sak å skaffe mannen bevis.

Noen dager etter skygger han allikevel Margrete Moberg. Men ikke for Moberg. Oppdragsgiver er fru Mobergs bror.

Varg Veum tjener penger og tenker mindre over tilfeldighetenes spill. Men en morgen finner han liket av Margrete Moberg, med en blå stripe rundt halsen og merker etter nålestikk i armen ...

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
187
ISBN
9788205500136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
19 x 12 cm
Serie
Varg Veum 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

N
Nina Braaten – 03.07.2017

– Gøy å lese igjen i 2017

A
Alkharmaiel – 15.01.2005

– "I begynnelsen var kontoret, og på kontoret satt jeg." Da jeg skulle lese Bukken til havresekken, var jeg fanget fra første stund. Staalesens lette, humoristiske språk og Veums melankolske, ironiske betraktninger over alt som krysser hans vei, gjør at boka ikke et øyeblikk er kjedelig, selv om detektiven selv kanskje kan finne dagene lange. Bukken til havresekken peker seg kanskje ikke ut som noe veldig originalt innen krimlitteratur, men er likevel absolutt å anbefale for enhver som er glad i god krim. Den noe loslitte Bergensdetektivens første eventyr finner sted på slutten av 70-tallet, og avslører et lyssky foretagende i et hus med en grønn dør. For lesere som er setter pris på god krim og spenstig språk, er Staalesen uten tvil en forfatter å anbefale, og Bukken til avresekken er intet unntak.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bukken til havresekken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv