Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

De døde har det godt

åtte fortellinger om Varg Veum

Åtte fortellinger om Varg Veum. En ekteskapssvindler som lurer penger av kvinner over hele Vestlandet. Et forsvinningsnummer i et kirkeasyl. En bokstavelig talt dødelig tannpine. Et ytterst giftig datavirus. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Åtte fortellinger om Varg Veum. En ekteskapssvindler som lurer penger av kvinner over hele Vestlandet. Et forsvinningsnummer i et kirkeasyl. En bokstavelig talt dødelig tannpine. Et ytterst giftig datavirus.Dette er bare noen av ingrediensene i denne samlingen med korte fortellinger om den bergenske privatdetektiven Varg Veum. «Det som har gjort Gunnar Staalesen til vår store krimmester, er hans evne til å utpønske gode intriger som danderes med sosialkritiske refleksjoner, holdt i et satirisk og farverikt sprog. Alt dette finner man i De døde har det godt .» Terje Stemland, Aftenposten

Medlemsvurdering:
Åtte fortellinger med varierende lengde, men med like høy spenningskurve som i romanene. Som i romanene stilles vår helt overfor tilsynelatende umulige oppgaver, som involverer blant annet mystiske tannleger, ekteskapssvindlere og datavirus på ville veier. Korte fortellinger med overraskende sluttpoenger, hvor mysteriet omtrent løses i siste setning. Fortellingene har humor og vittige poenger, historiske anekdoter og et fargerikt persongalleri som er grobunn for spennende noveller. Staalesen er skarp i sin samfunnskritikk, og Veum er kvassere i sine syrlige og sarkastiske replikker. Åtte spennende fortellinger med plott som er absolutt på høyde med bøkene, og man ønsker at hver fortelling var en hel bok.

eplemoss

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205412781
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Varg Veum

Kunders vurdering

m
morta – 11.09.2009

– Dette er den tolvte boken i serien om Varg Veum. Denne boken inneholder åtte korte historier om den bergenske privatdektektiven. Selv mener jeg kvaliteten på disse korte historien er ujevne. I historie "Krake søker make" om en svindler som lurer damer får vi oppleve en veldig god Veum-historie. Men de andre er veldig ujevne og når ikke opp til det Staalsen har skrevet før. Selv om historiene er lett underholdene og noen morsomme, har ikke disse historien den samme spruten som Veum har i de lengre bøkene. Men denne boken er lesbar og de som liker Varg Veum vil sikkert finne disse historiene underholdende, men ikke den beste boken skrevet om Varg Veum.

e
eplemoss – 19.05.2009

– Åtte fortellinger med varierende lengde, men med like høy spenningskurve som i romanene. Som i romanene stilles vår helt overfor tilsynelatende umulige oppgaver, som involverer blant annet mystiske tannleger, ekteskapssvindlere og datavirus på ville veier. Korte fortellinger med overraskende sluttpoenger, hvor mysteriet omtrent løses i siste setning. Fortellingene har humor og vittige poenger, historiske anekdoter og et fargerikt persongalleri som er grobunn for spennende noveller. Staalesen er skarp i sin samfunnskritikk, og Veum er kvassere i sine syrlige og sarkastiske replikker. Åtte spennende fortellinger med plott som er absolutt på høyde med bøkene, og man ønsker at hver fortelling var en hel bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De døde har det godt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv