Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kvinnen i kjøleskapet

Fru Samuelsen er bekymret for sin sønn Arne, som arbeider på en oljeplattform i Nordsjøen. Vertinnen i Stavanger har ikke sett ham på flere dager.

Varg Veum drar til Stavanger. Men der er det ingen som tar saken alvorlig. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Fru Samuelsen er bekymret for sin sønn Arne, som arbeider på en oljeplattform i Nordsjøen. Vertinnen i Stavanger har ikke sett ham på flere dager.

Varg Veum drar til Stavanger. Men der er det ingen som tar saken alvorlig. Heller ikke vertinnen har stort å utsette på ham, selv om det var bråk til langt på natt hos ham for noen dager siden. Og i leiligheten hans virker det som om alt er i den skjønneste orden.

Inntil Veum åpner kjøleskapet ...
Kvinnen i kjøleskapet er fjerde bok i serien med privatdetektiven Varg Veum i førersetet. Serien er nå aktuell som tv-film og på DVD, med Trond Espen Seim i rollen som Varg Veum.

«Staalesen klarer å spinne intrigen fram til en original og overraskende løsning.» Arbeiderbladet

«Staalesen har et internasjonalt tilsnitt ... riktig spennende ...» Aftenposten

Medlemsvurdering:
For at ei lydbok skal bli hørbar bør den etter min mening ha ei god historie i bunn, det må være en god oppleser og historien må ha godt driv. Denne lydboka tilfredsstiller alle disse tre kriteriene. Krimminalromanen om Varg Veum er godt og intelligent bygd opp, Frank krog klarer på en utmerket måte å "være" Varg Veum og historien er så spennende at man til tider nesten ikke har nerver til å høre videre. Historien starter pent og rolig med en forsvinning, mens slutten blir forrykende spennede og man skjønner ikke hva som er løsninga før helt til slutten av boka. Et siste tips, ikke hør boka mens du kjører på steder som krever stor konsentrasjon, det kan ende med en kollisjon for deg!

Stangeland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
216
ISBN
9788205386570
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal krim
Varg Veum 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

C
CM – 18.03.2009

– Den bergenske privatdetektiven Varg Veum får i oppdrag av en velstående frue å finne hennes sønn, Arne Samuelsen, som ikke har latt høre fra seg på en stund. Samuelsen jobber på plattform, og når han ikke er ute, bor han i Stavanger. Veum tar turen ned til oljehovedstaden for å finne ut av saken. "Kvinnen i kjøleskapet" er herlig hardkokt norsk krim. Staalesen ikler Veum et lett og drivende språk med kule dialoger som i beste Raymond Chandler-stil. Han makter også å beskrive løst om hvordan situasjonen (kanskje) var for noen da det begynte å ta av i Stavanger på begynnelsen av 80-tallet, med enkelte politiske tilsnitt. Selv om selve "saken" ikke er den beste av forfatterens, så holder "Kvinnen i kjøleskapet" mer enn nok som underholdning i hengekøyen.

G
Glad i bøker – 07.03.2009

– I boka "Kvinnen i kjøleskapet" møter vi Staalesens privatdetektiv Varg veum, en litt loslitt fyr som er glad i damer og det sterke. Her får han i oppdrag å finne Arne Samuelsen, en oljeplattformarbeider. Hans mor har ikke hørt fra ham på ei stund, og er svært bekymret. Veum tar på seg oppdraget og drar til Stavanger. I leiligheten til Arne Samuelsen dukker det opp et lik av en kvinne i kjøleskapet. Veum leter etter svar og etterhvert dukker det opp flere lik. Dette er en god bok som holder deg i ånde. Man blir litt overrasket over hvordan saken ender. Boka kan trygt anbefales

S
Sol – 08.05.2007

– Dette er min "Staalesen-debut", og jeg begynner å bli mer og mer overbevist om at dette var et feil sted å starte. Historien er altfor banal og tværes ut i det lengste, karakterene lite troverdige og Veum-karakteren særdeles lite interessant. Privatdetektiven får i denne boka i oppdrag av en eldre dame å finne sønnen som hun ikke har hørt noe fra på lang tid. Men hjemme på hybelen blir forsvinningssaken en drapssak når Veum til sin forskrekkelse oppdager en hodeløs kvinne i kjøleskapet! Frank Krog som leser er selv bergenser og har (til tross for dette?) en behagelig tone, men når historien ikke holder mål, kan selvfølgelig ikke en slik detalj gjøre noe for å redde helhetsinntrykket. Svært skuffende, og jeg håper at denne boken ikke er representativ for resten av Staalesens forfatterskap.

E
EgilO – 16.02.2006

– Den noe "hønemoraktige" Fru Samuelsen kontakter Varg Veum for å lete etter hennes forsvunne sønn Arne Samuelsen. Saken viser seg å være mer "diabolsk" enn Veum kunne ane. I Samuelsen sin leilighet i stavanger finner de en død kvinne i kjøleskapet, og Veums evner blir denne gangen virkelig satt på prøve. Historien er som vanlig (for Staalesen) "noir" preget, røffe karikerte persontegninger osv. I tillegg settes historien denne gang i sammenheng med olje industrien, og har dermed sosial realistiske elementer fra Stavanager og Nordsjøen. Staalesen skriver som alltid godt, og boken er helt fin. Spennende, røff og til tider morsom (Staalesen er flink til å skrive morsomt)

S
Stangeland – 13.01.2006

– For at ei lydbok skal bli hørbar bør den etter min mening ha ei god historie i bunn, det må være en god oppleser og historien må ha godt driv. Denne lydboka tilfredsstiller alle disse tre kriteriene. Krimminalromanen om Varg Veum er godt og intelligent bygd opp, Frank krog klarer på en utmerket måte å "være" Varg Veum og historien er så spennende at man til tider nesten ikke har nerver til å høre videre. Historien starter pent og rolig med en forsvinning, mens slutten blir forrykende spennede og man skjønner ikke hva som er løsninga før helt til slutten av boka. Et siste tips, ikke hør boka mens du kjører på steder som krever stor konsentrasjon, det kan ende med en kollisjon for deg!

E
Ellen – 25.10.2005

– Arne Samuelsen etterlyses av hans mor, da han ikke gir lyd i fra seg etter å ha kommet i land fra oljeplattformen han arbeider på. Varg Veum settes på saken og etterforsker miljøet rundt Samuelsen. Da leiligheten skal tas i nærmere ettersyn, dukker det opp en hodeløs kvinnekropp i kjøleskapet. I jakten på hvem hun er og hvor Arne Samuelsen kan befinne seg, må han lete i det barske oljesamfunnet, på ulovlige spillebuler og blant prostituerte i Stavanger.
Dette er 4. bok om og 4. sak for Varg Veum. Etter å ha jobbet i barnevernet som sosionom i 5 år, oppretter han eget firma som privat etterforsker. Fram til 1980, der handlingen tar plass, har han vært den eneste etterforskeren i Bergen. Nå har et konkurrerende byrå tenkt å etablere seg og vil ha Veum med.
Staalesen har blitt trygg på Veum, kanskje litt for trygg, og dermed blir boken litt kjedelig. Den mangler litt av snerten og underfundige motiv, som de tidligere romanene Din til døden og 'Tornerose sov i hundre år' har. Til tross for overraskende slutt, drar en del av hendelsene ut i det lengste. Likevel et greit tidsfordriv.

T
Tulladatter – 03.11.2004

– Denne boka handler om Varg Veum som får i oppdrag å finne eneste sønn til Fru Samuelsen, som ikke har hørt fra sønnen på en stund, og derfor er bekymret. Sønnen jobber som oljearbeider og har hybel i Stavanger og Varg Veum drar dit for å prøve å finne ham. Da han kommer dit oppdager han etterhvert et kvinnelik i kjøleskapet på hybelen til fru Samuelsens sønn, og dermed er historien i gang. Historien foregår i den gryende oljebyen Stavanger. Den setter søkelys på forvandlingen byen gjennomgår fra en rolig liten by til å bli en by der kampen om penger og makt dominerer og prostitusjon er et økende problem. Jeg synes historien i boken virker for usammenhengende og usannsynlig, og i forhold til de andre Varg Veum-romanene holder den ikke mål!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvinnen i kjøleskapet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv