Lange skygger - Robert Galbraith
Lange skygger - Robert Galbraith

Lange skygger

; Heidi Grinde (Oversetter)

Serie: Cormoran Strike 5

«En god historieforteller og en mester i å villede, Galbraith får sidene til å fly.»

The Guardian

Lange skygger er en glitrende krim fra Robert Galbraith, alias J.K. Rowling. Skaperen av Harry Potter-universet imponerer igjen. Hun tar oss med 40 år tilbake i tid for å løse legen Margot Bamboroughs forsvinning. God lesning!

Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Dypt savnet

Robert Galbraith, alias J.K. Rowling, skaperen av Harry Potter-universet, imponerer igjen. Hun tar oss med 40 år tilbake i tid for å løse legen Margot Bamboroughs forsvinning.

Under et besøk hos familien i Cornwall blir privatdetektiv Cormoran Strike nærmest overfalt av en kvinne som ber ham hjelpe til med å finne moren hennes, legen Margot Bamborough. Hun forsvant under mystiske omstendigheter i 1974, uten å etterlate seg spor. Forsvinningen fikk store konsekvenser for den lille familien. Ryktene ville ha det til at en seriemorder med tilnavnet «Essexslakteren » hadde slått klørne i henne. Den opprinnelige politietterforskningen var sterkt preget av at etterforskningslederen fikk et alvorlig sammenbrudd i løpet av saken. Datteren til Margot klarer ikke å legge forsvinningen bak seg uten å ha gjort et siste, grundig forsøk på å oppklare hva som hendte i 1974.

Svært kald sak
Det er nytt for Strike å jobbe med en førti år gammel uløst sak. Mye tilsier at det har gått for lang tid, for mange vitner er døde og eventuelle bevis er borte. Til tross for ganske dårlige odds, blir han interessert og påtar seg oppgaven selv om byrået egentlig allerede har nok saker på gang. I tillegg til Robin Ellacott har Strike måttet ansette en sekretær og knytte til seg to frilansere. Robin sliter samtidig med en problematisk skilsmisse, uønskede tilnærmelser fra annet hold og sine følelser for Strike.

I djevelens tegn
Etterforskningen av Margots forsvinning viser seg å være en djevelsk kompleks sak, som inkluderer tarotkort, en psykopatisk seriemorder og en rekke høyst upålitelige vitner. Notatene fra den første politietterforskningen er usammenhengende og synes ikke å gi mening. Strødd utover teksten er en rekke små symboler og tegninger. Strike og Robin må etter hvert innse at selv en flere tiår gammel sak kan vise seg å være dødelig ...

Herlig London-krim
Som leser vet man at man er i gode hender hos en så rutinert forteller som J.K. Rowling, alias Robert Galbraith. Jakten på Margot Bamborough snirkler seg gjennom sentrale deler av London, innom idylliske Cornwall og skumle Broadmoor psykiatriske sykehus – og ender på et sted der ingen har tenkt på å lete på førti år. Robin og Strike er tvers igjennom sympatiske, og den uavklarte relasjonen dem imellom bidrar til det høye spenningsnivået. Mens jakten pågår over boksidene, er det nesten umulig å legge fra seg Lange skygger!

Vi anbefaler nye eventyr med Robin og Strike!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
Terningkast 5 Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk
Sider: 924
ISBN: 9788202724351
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8200211
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

ROBERT GALBRAITH er et pseudonym for J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter. Når gjøken galer var første bok i serien om detektiv Cormoran Strike og assistenten Robin Ellacott. Lange skygger er femte bok i denne kritikerroste krimserien for voksne. Alle bøkene har toppet internasjonale bestselgerlister.

«En god historieforteller og en mester i å villede, Galbraith får sidene til å fly.»

The Guardian

«... en forfatter som har misunnelsesverdig lett for å skrive.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«J.K. Rowling har et fantastisk godt øye for å male fram mnnesker» «... lang og god.» «Boken er spennende og vittig, den er ekte og ærlig" «... veldig kjekk å lese.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«...en bok du kan kose deg med gjennom hele påsken, og vel så det.» «... ndrivende godt og underholdende.» «... mer enn bare en god krimbok, men med en aldri så liten krimopplevelse.»

, TV2