Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Silkeormen

"Lite å utsette på denne bortimot perfekte krimfortellingen."

Adresseavisen

Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Men da Strike undersøker saken, blir det klart at det ligger mer bak Quines forsvinning enn kona har trodd. Romanforfatteren har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner. Hvis boken hadde blitt utgitt kunne liv blitt ødelagt - så det finnes mange mennesker som kan ha ønsket å kneble forfatteren.

Da Quine blir funnet brutalt myrdet under bisarre omstendigheter, blir det et kappløp mot tiden for å forstå motivasjonen til en hensynsløs drapsmann, en morder ulik noen Strike har møtt tidligere ...

Silkeormen er den andre boken i den kritikerroste serien med Cormoran Strike og hans målbevisste unge assistent, Robin Ellacott.

Medlemsvurdering:
Det er så tydelig at forfatteren er glad i byen sin, samtidig som det er et spennende plott

Lise

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
524
ISBN
9788202454357
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The silkworm
Format
21 x 14 cm
Nr
8066167
Serie
Cormoran Strike 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Lite å utsette på denne bortimot perfekte krimfortellingen."

Adresseavisen

"Galbraith ruller mysteriet ut på en velregissert og stødig måte. Hun tar seg god tid både når det gjelder de fantasifulle karakterbeskrivelseneog den fargerike London-koloritten. Det er noe blomstrende og ornamentalt, noe Harry Potter-aktig over språket, og det gjør Silkeormen til en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«(...)du verden så morsomt det er å lese Rowlings drepende (!) og satiriske harselas med litterært snobberi.(...) Med litterær eleganse og på høye hæler går Galbraith-eh-Rowling i fotsporene til Agatha Christie, Dorothy L. Sayers, Ruth Rendell, Minette Walters og P.D. James."»

Tom Egeland, VG

"Silkeormen ble oase i en ørken av middelmådighet. Skrivekunsten til Rowling stiller de fleste i skammekroken.(...) Det er lenge siden jeg leste en roman av denne typen, med engelsk vidd og humor (...) En roman til å pakke rundt seg som et varmt ullteppe og kroe seg med, hele påsken."

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

"En spennende og i høyeste grad klassisk historie, men så heter forfatteren da også J.K. Rowling.(...) Nå som det tynnes ut blant de britiske hedersforfatterne innen sjangeren, holder Harry Potters mor den kvalitative underholdningskrimmen i ørene."

Mode Steinkjer, Dagsavisen

Kunders vurdering

L
Lise – 17.09.2019

– Det er så tydelig at forfatteren er glad i byen sin, samtidig som det er et spennende plott

A
Ann – 15.03.2018

– jeg er stor fan av Robert Galbraiths (JK Rowling) bøker om Strike. Dette er tredje boken jeg leser og kan anbefale de alle. Skal dog innrømme at når jeg leste første bok så tok det litt tid før jeg kom inn i formen hun skriver på i bøkene om Strike. Anbefales !

A
Anne-Lynn – 01.03.2018

– Meget bra skrevet, jeg gleder meg til å lese flere bøker.

G
Gry Kilen – 09.02.2018

– Underholdende

S
Silje – 26.10.2017

– Spennende fra start til slutt, veldig bra persongalleri!

Ø
Øyvind Jonas Jellestad – 31.08.2017

– SILKEORMEN var den første boken jeg leste av "Robert Galbraith" og jeg var faktisk ukjent med at det var "J.K. Rowlings" som var forfatteren. Uansett. Det er svært lenge siden jeg har lest en så god bok i sjangeren "Krim". Jeg har lest bok nummer tre og holder nå på med den første boken. Det gjør ingen ting at jeg leser dem i feil rekkefølge. Dette er bøker jeg vet jeg kommer til å lese flere ganger. Og da er det virkelig viktig å eie dem selv. Anbefales på det absolutt aller varmeste!

R
Renate – 07.07.2017

– Spennende og underholdende fra start til slutt. Likte denne mye bedre enn den første, selv om også den var bra.

T
Torill B Stryken – 14.04.2017

– Fine personskildringer, men til tider litt omstendelig.

L
Linda Furre – 31.10.2016

– Boka er meget velskrevet, fantastisk flott persongalleri. Spennende og morsom hele veien.

H
Heidi Melland – 09.08.2016

– Var bra men den første var bedre :-)

A
Ann Kristin – 02.08.2016

– "Silkeormen" er en god oppfølger til "Når gjøken galer". Velskrevet. Perfekt. En utrolig historie med en persongalleri man skal lete lenge etter. Personene er "gjennomarbeidet" og våkner virkelig til live. En dyktig forfatter som viser at krimsjangeren beherskes til fingerspissene, med sans for detaljer og oppbygning av den gode storyen. Forfatteren Owen Quine forsvinner og kona hyrer inn privatetterforsker Cormoran Strike. Vi får møte flere eksentriske forfattere og flere av Cormorans familie og venner. Spenningen mellom Robin og Cormoran er påtagende og forloveden hennes sjalu. En bok man ikke klarer å legge fra seg, og som passer å lese når man har noen dager fri. Godt å tenke på at det finnes nok en bok...

n
nina.egedius@gmail.com – 23.06.2016

– Bok nr. 2 jeg leser om denne privatdetektiven. Befriende at det ikke er en alkoholisert sløving. Tvertimot en skarpsindig eksmilitær med disiplin, med en sjarmerende sekretær med interesse for faget. Duoen er herlig!

T
Tone – 21.06.2016

– Kjempebra - gleder meg til neste bok

A
Anne Grete Welle Jakobsen – 17.06.2016

– Dette er Krim med stor K! Utrolig bra skrevet og skikkelig spennende! Det er tydelig at forfatteren mestrer mer enn fantasy for barn/ungdom. Gleder meg til oppfølgeren!

C
Cecilie Grønlund – 08.06.2016

– Syns boka var veldig underholdende, anbefales. Har lest den første i serien også, låner dem ut til hele familien i tur og orden:-)

S
Svein – 06.06.2016

– Silkeormen

M
Magda-Lovise – 05.04.2016

– Deilig med en ny krimbok som gir en nostalgisk følelse. Forfatteren brillierer med karakter beskrivelser, og handlingen driver naturlig fremover.

M
Morten – 20.03.2016

– Den første boken til Robert Galbraith, aka JK Rowling, fikk blandede mottakelser blant annet ut fra det omstendelige plottet og den lange dialogen. Det var et inntrykk jeg delte, men jeg hadde et håp om at bok nummer to i serien med den enbente krigsveteranen og privatdetektiven Cormoran Strike (ikke en JK Rowling bok uten morsomme navn - ikke så lett å huske at hun nå skriver for voksne og ikke barn kanskje) ville være bedre. Dessverre, dette er ingen god kriminalroman. Den har de samme burleske personskildringene som Rowling er så glad i, men som kriminalroman faller den helt gjennom. Hovedgrunnen er åpenbar. Boken er aldri spennende. Du får aldri lyst til å lese litt til. Det skjer ingenting! Å lese denne boken er som å lese til eksamen - et sant slit.

L
Liv Fjørtoft – 26.01.2016

– silkeormen

Oppdag mer

Bøker som ligner på Silkeormen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv