Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skriften på veggen

En byrettsdommer blir funnet død under mystiske omstendigheter på et hotell i Bergen. Et par dager etter får Veum i oppdrag å finne en ung pike som har forsvunnet. Omtrent samtidig får han en konvolutt i posten som inneholder hans egen dødsannonse. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En byrettsdommer blir funnet død under mystiske omstendigheter på et hotell i Bergen. Et par dager etter får Veum i oppdrag å finne en ung pike som har forsvunnet. Omtrent samtidig får han en konvolutt i posten som inneholder hans egen dødsannonse. Det som begynner som en rutinesak, utvikler seg raskt til å bli noe større og langt farligere. Da det neste liket dukker opp, får Veum det ekstra travelt. Skal han tro sin egen dødsannonse, har han nemlig bare en knapp uke igjen å leve. Dette er den 10. romanen om Varg Veum.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242128362
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Serie
Varg Veum 10

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

m
morta – 11.09.2009

– Når en byrettsdommer blir funnet død i bare dameundertøy og Varg Veum får i oppdrag å finne en ung pike som har rømt hjemmefra, starter handlingen i denne boken. Veum, som får et brev med sin egen dødsannose i, skjønner med en gang at det er mer enn en rutinesak han er innblandet i. Er det en sammenheng i disse sakene? Veum må etterforske sakene mens flere lik dukker opp og tiden for hans egen dødannonse går mot slutten. Dette er en veldig underholdende Veum-sak, hvor han er kommet tilbake fra Oslo hvor han var i forrige bok. Boken har god flyt og handlingen er spennende og overrasker hele boken igjennom. Så hvis man liker å lese om Varg Veum bør man lese denne boken, men det er ingen grunn for de som ikke har lest noe om Veum før ikke vil like denne.

e
eplemoss – 15.04.2009

– Nok en gang tar Veum tak i prostitusjonsmiljøet i Bergen. Kompromissløst og drevet av pur idealisme går han løs på en komplisert sak, hvor han møter gamle fiender fra tiden i barnevernet, samfunnstopper og predikantstemmer fra Sørvestlandet med alt annet enn bibelvers å dele ut. En byrettsdommer blir funnet død på et hotell, en ung pike er savnet og hans egen dødsannonse er skrevet og postet til hans adresse. Staalesen treffer igjen blink med en engasjert Veum, som blander sarkasme med ekte idealisme. Han avdekker et miljø hvor kynismen gir ekko helt inn byens øverste maktkorridorer og inn i de beste familier.

L
Lille søss – 01.10.2008

– Boken "Skiften på veggen" handler om Varg Veum som er en 50 år gammel privateterforsker. En morgen leser han i avisen at byrettsdommer H.C. Brandt er funnet død på et hotell. Dagen etter blir Veum ringt opp av Sidsel Skagestøl. Hun forteller at hennes 16 år gamle datter, Torild, har vært savnet i ca. en uke. Varg Veum starter denne etterforskningen på dagen. Han må gjennom mange forskjellige saker og kommer over flere dødsfall enn bare ett. Han får seg også noen overaskelser på veien. Det er vanskelig å legge fra seg denne boken. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest og dette er en bok alle krimelskere burde lese!

H
Heidi – 03.08.2008

– En byrettsdommer kledd i vovete dameundertøy blir funnet på et bedre Bergens-hotell. Omtrent samtidig hyres privatdetektiven Varg Veum til å finne en forsvunnet pike. Veum får også et brev med sin egen dødsannonse. En enkel rutinesak vokser i dybde og omfang til å bli komplisert, stor og ekkel, nær sagt i tråd med krimromanens genrekrav. Uten å avskrive det personlige ansvar for egen atferd, makter Staalesen å skildre kort og troverdig en vanskjøttet gutts vei til å bli en utkrøpen kjeltring. For å finne ut av denne saken, må Veum ned i gjørma og gjennomføre ubehagelige møter med representanter for sitt eget kjønn. Hva er det i vår kultur som gir noen mannfolk «lov» til slike uhyrlige forbrytelser mot jenter som voldtekt, å bruke dem som prostituerte og å få dem avhengige av stoff? Jeg synes boka er bra,og mener de fleste burde lese denne. Anbefales!

R
Ronny – 06.01.2006

– Liker du Gunnar Staalesens Varg Veum-fortellinger liker du sikkert denne også. Det kan også være en fordel å ha lest noen av de foregående bøkene, da denne inneholder en del referanser til disse. Med ungjenter som prostituerer seg for å få råd til luksusartikler som tema er den også skremmende aktuell, selv om det er en gammel bok.
Dette er likevel ikke stor litteratur. Språklig sett lider den av en del klisjeer, og det gjør plotet også. Noe annet som språket lider under er Staalesens metaforer. De kan ha en tendens til å bli dratt litt vel langt ut, og gjør slik at du kan begynne å le, når det slett ikke var meningen. Dersom du vil ha enkel lettlest krim, og ikke lar deg skremme av stygge ord og handlinger sett gjerne i gang med denne boka, men dersom du har mer ambisiøse litterære mål med din lesning, så styr over til noe annet. Jon Michelet skriver for eksempel bedre, dersom du er på utkikk etter kvalitetskrim.
Denne lydboken er lest på ramsalt bergensk av Helge Jordal. Dette er nok et godt valg for hardkokt krim, men oppleseren skjemmer opplevelsen noe med for store volumvariasjoner.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriften på veggen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv