Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svarte får

«Svarte får» er den sjette boka om Varg Veum. Varg Veum får to oppdrag i hendene: Han skal finne en ung kvinne som er blitt borte i byens narkomiljø. Og han lover å ta opp kampen mot fremmedpolitibyråkratiet på vegne av en svart sørafrikaner. Les mer

242,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«Svarte får» er den sjette boka om Varg Veum. Varg Veum får to oppdrag i hendene: Han skal finne en ung kvinne som er blitt borte i byens narkomiljø. Og han lover å ta opp kampen mot fremmedpolitibyråkratiet på vegne av en svart sørafrikaner. Det tar ikke lang tid før sporene krysser hverandre. «Svarte får» er en av Gunnar Staalesens mest fartsfylte og spennende kriminalromaner, med et handlingsforløp som fører oss til bergenske turiststeder som Akvariet og Fløibanen.

Medlemsvurdering:
Den bergenske privatdetektiven får to oppdrag i hendene. Han skal prøve å finne en ung kvinne som er blitt borte i byens narkomiljø. Han lover også å ta opp kampen mot "fremmedpolitibyråkratiet" på vegne av en "svart" sørafrikaner, som er nektet forlenget oppholdstillatelse i landet. Det tar ikke lang tid før oppdragene krysser hverandre. "Svarte får" utspiller seg i november 1986 i Bergen. I boken treffer vi på karakterer som Varg Veum - hovedpersonen selv, Karin Bjørge, Siren, Dankert Muus og den sørafrikanske studenten Alexander Latoor. Vi treffer også på Veums ekskone og deres sønn, Thomas. Vi treffer selvfølgelig på flere personer, men jeg vil ikke røpe for mye. Jeg likte boken svært godt. Måten Staalesen drar inn samfunnsaktuelle tema på, og samtidig forteller en kriminalfortelling fra øverste hylle, er ganske utrolig. Jeg har vel aldri lest en så god krimroman som samtidig også er samfunnskritisk. Staalesen tar opp viktige tema som narkotika, og innvandringspolitikken, og gir dermed grunnlag for debatt om dette. Jeg synes at han fremstiller sine meninger om disse temaene på en fantastisk måte. Han har forfattet en spennende og engasjerende historie, troverdige karakterer, og gjør en fantastisk bruk av språklige virkemidler som metaforer, ironi, og ikke minst sarkasme.

.......

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242181268
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Varg Veum 6

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

m
morta – 07.09.2009

– Dette er en ny historie om Varg Veum. I denne boken blir Varg Veum utsatt for store påkjenninger, han blir banket og forsøkt myrdet. Han får som oppdrag å finne en ung kvinne som er i byens narkomiljø. Og han skal prøve å hjelpe en afrikaner til å skaffe oppholdstillatelse. Dette er to svært kompliserte saker, siden begge disse sakene har mer for seg enn først nevnt. Dette er Veum på sitt beste. Det er full fart fra første kapittel og det slutter aldri, historien blir bygd opp slik at man stadig blir overrasket over hvor historien er på vei. Vi får i denne boken også en rundtur over Bergen som blir beskrevet igjenom Veums øyne. Dette er vrkelig en Veum-bok man bør lese.

.
....... – 09.05.2009

– Den bergenske privatdetektiven får to oppdrag i hendene. Han skal prøve å finne en ung kvinne som er blitt borte i byens narkomiljø. Han lover også å ta opp kampen mot "fremmedpolitibyråkratiet" på vegne av en "svart" sørafrikaner, som er nektet forlenget oppholdstillatelse i landet. Det tar ikke lang tid før oppdragene krysser hverandre. "Svarte får" utspiller seg i november 1986 i Bergen. I boken treffer vi på karakterer som Varg Veum - hovedpersonen selv, Karin Bjørge, Siren, Dankert Muus og den sørafrikanske studenten Alexander Latoor. Vi treffer også på Veums ekskone og deres sønn, Thomas. Vi treffer selvfølgelig på flere personer, men jeg vil ikke røpe for mye. Jeg likte boken svært godt. Måten Staalesen drar inn samfunnsaktuelle tema på, og samtidig forteller en kriminalfortelling fra øverste hylle, er ganske utrolig. Jeg har vel aldri lest en så god krimroman som samtidig også er samfunnskritisk. Staalesen tar opp viktige tema som narkotika, og innvandringspolitikken, og gir dermed grunnlag for debatt om dette. Jeg synes at han fremstiller sine meninger om disse temaene på en fantastisk måte. Han har forfattet en spennende og engasjerende historie, troverdige karakterer, og gjør en fantastisk bruk av språklige virkemidler som metaforer, ironi, og ikke minst sarkasme.

e
eplemoss – 15.04.2009

– Veum er på jakt etter en ung kvinne som har forsvunnet i byens narkotikamiljø. Den unge kvinnen er en oase av oppnådd idealisme hos Veum, etter at han klarte å hjelpe henne ut av narkotikaavhengighet i løpet av sin tid i barnevernet. Han aner en sammenheng mellom den unge kvinnen og en annen sak han får i fanget. Nemlig å hjelpe en sør-afrikansk student i sin kamp mot fremmedpolitibyråkratiet. Boken er en klassisk Veum-krim, med skarpe kommentarer og vekt på sosial samvittighet. Plottet er spennende og engasjerende, og gir bergenskjente lesere morsomme beskrivelser av gater, smau og turistattraksjoner.

A
Anonym – 10.10.2006

– ...er Gunnar Staalesens sjuende bok i serien om privatetterforsker Varg Veum. Den bergenske privatdetektiven Varg Veum får to oppdrag i hendene; Han skal prøve å finne en ung kvinne som er blitt borte i byens narkomiljø. Og han tar opp kampen mot fremmedpolitibyråkratiet på vegne av en svart sørafrikaner som er nektet forlenget oppholdstillatelse. Snart krysset sporene i de to sakene hverandre. "Svarte får" har et handlingsforløp fører oss til bergenske turiststeder som Akvariet og Fløibanen - og til et dramatisk sluttoppgjør på Flesland flyplass. Varg Veum er med oss hele tiden, med den samme beske humoren og den samme sosiale samvittigheten som tidligere, i en verden som ser ut til å blir farligere og farligere å leve i.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svarte får:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv