Dødens drabanter

; Lasse Lindtner (Oppleser)

Serie: Varg Veum 13

Til nå har Varg Veum vært hovedperson i tolv romaner og to novellesamlinger. I 2004 ble Varg Veum kåret til tidenes mest populære norske krimhelt av Dagbladets lesere. Les mer
Vår pris
149,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 149,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

Varg Veum får en telefon fra en gammel kollega og flamme, som vil treffe ham så snart som mulig. Det er en drøm av en bergensk høstdag. Men det Cecilie forteller ham, minner aller mest om et mareritt. Veum blir nødt til å gå inn i de mørke skyggene i sin egen og andres fortid, for å finne et mønster i Dødens drabanter.

En reise til fortiden
Den trettende romanen om Varg Veum er en reise i tid med flere stoppesteder. I bokas første del blir vi med tilbake til begynnelsen av 1970-tallet, da Veum jobbet i barnevernet. Under et hjemmebesøk i det belastet strøk i Bergen, møter Veum Janegutt for første gang. Det lukter ustelt småbarn i leiligheten, Janegutts mor er ruset, morens samboer er voldelig, og treåringen stirrer på Veum med store, apatiske øyne.
Det tar tre og et halvt år før Veum møter Janegutts blikk igjen. Det er en dårlig periode. Kona har tatt ut separasjon, og Veum har nederlagsfølelse og dårlig samvittighet i hver pore. I en villa i et bedre strøk i Bergen er en mann funnet død nederst i en trapp. Kona er eneste mistenkte, og barnevernet er tilkalt for å se til parets fostersønn. Gutten er blitt eldre og har fått navnet Jan Egil. Men han har det samme blikket. Rettet mot Veum - med en stum anklage.

Alt henger sammen
Neste stopp på tidsreisen er 1984. Det har skjedd et dobbeltdrap, den sannsynlige gjerningsmannen har tatt et gissel og forskanset seg, og vil ikke snakke med noen annen enn Veum. Det er ikke overraskende Jan Egil det gjelder, og Veum begynner å lure på om døden for alltid vil følge i guttens fotspor.

Skuespiller Lasse Lindtner har lest inn denne lydboka.

Fakta

Hvordan høre denne lydboka?