Mere blod

Fine språklige bilder av mennesker og natur

, VG Terningkast 5
I august 1977 går en mann av bussen i ei øde bygd på Finnmarksvidda. Han kaller seg Ulf. Blant læstadianere og samer møter han en kultur som både er gjestfri og ekskluderende. Han treffer Lea som låner ham rifle og jakthytte. Og midnattssola holder ham våken mens han hvileløst vokter det storslåtte, men monotone viddelandskapet. Etter hvert skjønner Lea at han ikke er jeger, men bytte … Les mer
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Det er Oslo, 1977. Oslos verste kjeltring, Fiskeren, hyrer Jon Hansen som innkrever for tolv tusen per måned. Og for å få en feit bonus i tillegg, må han ekspedere noen. Men Jon er en fredselskende, langhåra hippie og har aldri knerta et menneske. Men har han noe valg? Dattera har blitt syk – leukemi, og Jon har hørt at man kan kjøpe behandling i Tyskland. Han trenger pengene, med andre ord.  

Jobben som innkrever går ikke så aller verst.  Men det blir alvor når Fiskeren krever at han skal knerte noen. Det er kun én ting å gjøre. Han rømmer ut av byen og drar så langt man kan komme innenfor landets grenser. Det er derfor han stiger av bussen på det øde stedet Kåsund på Finnmarksvidda. Lenger nord og vekk fra sin opprinnelig solide middelklassebakgrunn kommer han ikke.
Samene får høre at Jon heter Ulf. Han har kommet for å jakte ryper. Jon blir raskt en del av det lokale miljøet og treffer Lea som er gift med den mektige fiskeren Hugo. Hugo er savnet på sjøen, men Lea savner ham ikke. Av Lea får Jon låne rifle til rypejakta og gjeterhytte på vidda.  Det Ulf ikke vet, er at Fiskeren og hans menn er på sporet … at  jakta på Jon er i gang.


Jo Nesbø har plassert hovedpersonen sin langt fra Oslos bakgater. Nå bærer det langt ut på vidda. Og i en samisk og læstadiansk del av Finnmark kan Jo Nesbø virkelig slippe seg løs med både karakterer og intriger. 

Fakta