Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Evolusjon eller kristen tro?

ja takk, begge deler!

Evolusjonslæren, rokker den ved troen på at Gud står bak skaperverket? For når vitenskapen forteller at vi ved tilfeldigheter er blitt dannet med fem fingre, øyne, bevissthet og underbevissthet, hvor blir det av Gud da? Og har vi sjel og ånd, spør bokens forfattere, for når fikk vi det om vi er blitt til gjennom evolusjon? At hjerneforskningen bringes inn for å belyse Bibelens syn på menneskets natur, er spennende lesning. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Evolusjonslæren, rokker den ved troen på at Gud står bak skaperverket? For når vitenskapen forteller at vi ved tilfeldigheter er blitt dannet med fem fingre, øyne, bevissthet og underbevissthet, hvor blir det av Gud da? Og har vi sjel og ånd, spør bokens forfattere, for når fikk vi det om vi er blitt til gjennom evolusjon? At hjerneforskningen bringes inn for å belyse Bibelens syn på menneskets natur, er spennende lesning.

Darwins teorier møter motstand, særlig fra religiøst, konservativt ståsted. I boken blir ulike modeller gjennomgått, og forfatterne viser at de ikke holder vitenskapelig mål. Naturvitenskapen kan dokumentere overbevisende evolusjonsteorien, og den er forenlig med kristen tro.

Intelligent Design er en tenkning som hevder at noe(n) står bak skaperverket, en intelligens - hva eller hvem er ikke vesentlig - og at hver art er skapt 'direkte' (ikke ved mutasjoner). I denne gruppen finner vi både religiøse og ateister.

Mindre overraskende er de mange 'bibeltro' kristne, som med sin kreasjonisme hevder at jorden er ung, skapt på 6 dager, og at (f.eks) fossilfunn i Himalaya har sin årsak i syndfloden. For dette stemmer med Bibelen.

Hvorfor oppfattes i det hele tatt tro og vitenskap som motsetninger? Bokens forfattere hevder at kirken gjennom historien alltid har tolke Bibelen ut ifra naturvitenskapen. Alt annet er myte! Grunnlaget for vitenskapen 'fra dag én' var nettopp troen på én Gud og naturlover. Nå er det evolusjonslæren og hjerneforskningen som kaster nytt lys over tilværelsen og sentrale bibelske forestillinger om menneskets natur. Og som historien før har vist, forblir Bibelen og kristen tro - evangeliet - like relevant og aktuelt i møte med ny og utvidet kunnskap om skaperverket.

Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik er to drevne myteknusere, skarpe tenkere og gode formidlere. Dette er deres andre bok der de diskuterer livets store spørsmål i lys av fornuft og vitenskap.

Medlemsvurdering:
Å være en del av den store fortellingen. Mange kjenner i dag på dette behovet. Denne boka går i dybden, og greier på en overbevisende måte å legitimere en tro som bygger både på de gamle kirkefedre og på helt ny informasjon fra forskningsfronten innen moderne fysikk og biologi. Interessant og nødvendig - i en tid hvor nye kvasisannheter flimrer forbi i stadig større tempo.

Tor Sørdal Bue

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Efrem forl.
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
207
ISBN
9788292922354
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

F
Frank Fylling – 04.01.2018

– evolusjon eller kristen tro

E
Erk Dahl – 02.01.2017

– Boka er skrevet av to personer. Selv om de har samarbeidet og lest hverandres bidrag, blir det litt usammenhengende. Jeg hadde utbytte av Atle Ottesen Søviks kapittel "Kan mennesket være ånd, sjel og legeme hvis det har utviklet seg gjennom evolusjon?" Her er det interessante, naturvitenskapelige vurdringer - selv om man ser at Søvik ikke selv er fysiker. Han har gjort et godt litteturstudium. Like bra er ikke resten av del 2 (Evolusjon og kristen tro), etter mitt syn. Søvik blir her mer dogmatisk, og det friske pustet fra "ånd, sjel og legeme" er borte. Jeg savner en omtale av Big Bang, og kanskje også en vurdering av supervulkanutbruddet Toba ca 73.000 f Kr. Det siste senket temperaturen på jorden med 10 grader og førte til at det meste av menneskeheten døde ut. Det kan være den flaskehalsen som gjenspeiles i fortellingen om Adam og Eva ("vår felles mor"). Når det gjelder Bjørn Are Davidsens bidrag, har jeg ikke lest det så grundig, men det er i hvert fall systematisk fremstilt og vanskelig å motsi, om man skulle ha behov for det.

T
Tor Sørdal Bue – 01.12.2016

– Å være en del av den store fortellingen. Mange kjenner i dag på dette behovet. Denne boka går i dybden, og greier på en overbevisende måte å legitimere en tro som bygger både på de gamle kirkefedre og på helt ny informasjon fra forskningsfronten innen moderne fysikk og biologi. Interessant og nødvendig - i en tid hvor nye kvasisannheter flimrer forbi i stadig større tempo.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Evolusjon eller kristen tro?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 
Alene ut
Ny!

Alene ut

Bjørn Markussen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Handlekurv