Leve vanskeligere

en elendighetsteologi

«Åste Dokka yter motstand til lukkejaget i den norske mellomklassa.»

Klassekampen
Vi forventer at verden går framover, vi tror vi skal finne fram til klare svar, et perfekt hjem og et vellykket liv. Og vi blir skuffa, gang på gang. Likevel fortsetter vi å streve etter stadig nye mål. Les mer
Vår pris
299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Vi forventer at verden går framover, vi tror vi skal finne fram til klare svar, et perfekt hjem og et vellykket liv. Og vi blir skuffa, gang på gang. Likevel fortsetter vi å streve etter stadig nye mål.

Med selvironi og friske refleksjoner viser Åste Dokka i denne boka hva kristendommen har å tilføre våre rotete liv. I stedet for å lete så iherdig etter det komplette og perfekte bør vi erkjenne virkeligheten slik den er. Kristendommens styrke i møte med det vanskelige er ikke løfter om gull og grønne skoger. Den hjelper oss ikke til å forbedres, men til å forsones med det komplekse.

Det er ikke om å gjøre å leve enklere. Det gjelder heller å våge å leve vanskeligere.

Fakta

Anmeldelser

«Åste Dokka yter motstand til lukkejaget i den norske mellomklassa.»

Klassekampen

«Bokas framstilling er på sitt beste der forfatteren bruker egne erfaringer til å trenge inn i livets kompleksitet. Ethvert begjær etter å leve, skaffe seg rom, utgjør en mulig fortrengning av andres behov, helt fra unnfangelsen. Erfaringene hun gjør som trebarnsmor grenser til det humoristisk trivielle på hverdagsplanet.»

Vårt Land

«Dokkas bok er et velskrevet og vektig innlegg som angriper en hel rekke løpende verdidebatter. De dreier seg om janteloven, om hverdagens hamsterhjul, om skyld og soning og om jakten på trygghet.»

Morgenbladet

«Åste Dokka skriver om både synd, syndsbekjennelse og syndenød på en måte som få andre våger nå om dagen.»

Dagen