Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den store fortellingen

om bibelens tilblivelse, innhold, bruk og betydning

Boken er en lærebok om Bibelen, og tar opp Bibelen som et litterært verk. Forfatterne tar for seg de bibelske sjangre og forsøker å forstå tekstene i forhold til hverandre og som del i en større kanon. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Boken er en lærebok om Bibelen, og tar opp Bibelen som et litterært verk. Forfatterne tar for seg de bibelske sjangre og forsøker å forstå tekstene i forhold til hverandre og som del i en større kanon. Det gamle og Det nye testamentet ses på som en litterær helhet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Det norske bibelselskap
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
492
ISBN
9788254105450
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1999
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

T
Teologistudent i startfasen – 03.06.2006

– Denne boken brukes på flere utdanningssteder som pensum for kristendom grunngfag. Etter min mening er det imidlertid ingenting som tilsier at den ikke kan leses av deg som bare ønsker en kort innføring og bedre forståelse av Bibelens tilblivelse og innhold. "Den store fortellingen" er ingen utfyllende kommentar til de ulike bøkene i Bibelen, og man finner derfor ingen fullstendig analyse av de forskjellige bibelske tekster. Boken gir derimot en kortfattet og grei oversikt over mange av de forskjellige bibelske bøkers bakgrunn, form, innhold og videre virkningshistorie. Noe jeg fant særlig interessant, var at forfatterne på en fin måte gir en presentasjon av hvordan Bibelen kan leses som en litterær helhet, derav kommer også tittelen på boka. Etter å ha lest boken, sitter jeg igjen med et svært positivt inntrykk, og jeg har ingen problemer med å anbefale den videre.

H
HNJ – 20.08.2005

– Denne boka hadde eg som grunnfagsstudent i teologistudiet. Eg hadde ein del aversjonar mot henne, særleg GT-delen, i og med at forfattar Stordalen plasserer seg litt lengre til venstre enn meg på Bibelsynsskalaen. Inntrykket av denne boka har likevel stige etterpå, og no er eg tilbøyeleg til å tilrå andre å lese henne, dog med nokre forbehold.
Hvalvik og Stordalen er altså professorar i hhv. NT og GT ved Menighetsfak. i Oslo, og dette er eit godt handverk. Her får ein god innsikt i kanonhistorie, teksthistorie, og ikkje minst innleiing til dei ulike skriftene (kven skreiv, når, kvifor osb.)
Er du lekmann, vil eg kanskje heller tilrå deg å finne ei litt enklare bok, t. d. den av Uglem som vart utgjeve på Lunde for ei stund sidan. Har du større ambisjonar, er dette likevel ei god bok, altså så lenge ein er klar over at forfattarane (særleg i GT-delen) er prega av den hist. krit. metode, og at dette får ein del konsekvensar for innhaldet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store fortellingen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv