Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Evangeliesynopse

etter teksten i Det norske bibelselskaps reviderte oversettelse av 2005 (NTOS) : med viktige utenombibelske paralleller

I Evangeliesynopsen er tekstene i evangeliene etter Matteus, Markus og Lukas stilt opp i spalter ved siden av hverandre. Slik trer likheter og forskjeller mellom de tre evangeliene klart fram. Et viktig arbeidsredskap for studenter og andre som vil gå grundig inn i bibeltekstene. Les mer

98,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
I Evangeliesynopsen er tekstene i evangeliene etter Matteus, Markus og Lukas stilt opp i spalter ved siden av hverandre. Slik trer likheter og forskjeller mellom de tre evangeliene klart fram. Et viktig arbeidsredskap for studenter og andre som vil gå grundig inn i bibeltekstene.

Detaljer

Forlag
Det norske bibelselskap
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
243
ISBN
9788254107454
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
30 x 22 cm

Kunders vurdering

H
Hallvard – 20.08.2005

– Synopse tyder å 'sjå saman', og det er nettopp det denne boka vil hjelpe deg til: Å sjå dei tre evangelia sk. 'synoptiske evangelia' Matt, Mark og Luk i lag. Framgangsmåten er å setje dei opp i tre kolonner ved sida av kvarandre, slik at ein lett kan sjå kva som er likt og ulikt i evangelia.
For den som studerer teologi, eller er interessert i evangelieforskinga, eller berre vil lære meir om evangelia i NT, er dette ei verkeleg god bok. I tillegg til sjølve synopsen får ein også eit rikt noteapparat, samt eit tilvisingsregister bakerst. Eg seier rikt av di det slett ikkje berre er andre bibelske skrifter det vert vist til, men også NT-lege apokryfe ('falske') skrifter, og oldkyrkjeleg litteratur. Og ikkje nok med det, litt info om dei apokryfe skriftene er også å finne her.
Dette er altså ikkje eit uunværleg verktøy, men eit nyttig - i alle fall for den som likar å lese Skrifta og 'grave seg litt ned i henne'. Prisen er også ganske god.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Evangeliesynopse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv