BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hans Nielsen Hauge

fra samfunnsfiende til ikon

«Den beriker Hauge-forskninga både teoretisk og empirisk.»

Egil L. Thorvaldsen, Heimen

Hans Nielsen Hauge. Fra samfunnsfiende til ikon kaster et nytt og tankevekkende lys over Hans Nielsen Hauge (1771-1824) og den innflytelsesrike bevegelsen han grunnla. Forfatterne kommer fra forskjellige fagfelt og tar med utgangspunkt i ny forskning for seg hvordan haugianerne påvirket det norske samfunnet både sosialt, politisk, økonomisk og kulturelt. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Hans Nielsen Hauge. Fra samfunnsfiende til ikon kaster et nytt og tankevekkende lys over Hans Nielsen Hauge (1771-1824) og den innflytelsesrike bevegelsen han grunnla. Forfatterne kommer fra forskjellige fagfelt og tar med utgangspunkt i ny forskning for seg hvordan haugianerne påvirket det norske samfunnet både sosialt, politisk, økonomisk og kulturelt.

Fra ulike vinkler viser kapitlene hvordan Hauge og haugianerne sto i et spenningsforhold mellom det nye og det gamle i samtiden. På den ene side forfektet Hauge og tilhengerne hans moderne og framtidsrettede tanker om utdanning, vitenskap, folkelig mobilisering, gründervirksomhet og kvinners deltakelse i samfunnslivet. På den andre siden var de trygt forankret i en pietistisk tradisjon med krav om nøysomhet og personlig forpliktet gudstro, og de videreførte gamle patriarkalske strukturer med røtter i det førmoderne bondesamfunnet.

I tillegg til et fyldig innledningskapittel, tar kapitlene for seg Hauge som forfatter, Hauge som kirkehistorisk aktør, haugianernes politiske rolle, lederskap og organisering i Hauge-bevegelsen, kvinnenes posisjon og status i den, og haugianismen blant norske utvandrere i USA. De to siste kapitlene gir kritiske drøftinger av sporene og minnene etter Hauge i norsk kultur-, forretnings- og samfunnsliv.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
248
ISBN
9788202561673
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Hans Nielsen Hauge
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Den beriker Hauge-forskninga både teoretisk og empirisk.»

Egil L. Thorvaldsen, Heimen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hans Nielsen Hauge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv