Peters svar

kristendom for dannede hedninger og lunkne kristne

Hvordan oppstår religion? Hva er egentlig kjærlighet? Hva menes med "synd"? Har fornuft noe med tro å gjøre? Hvordan er det mulig å vite noe om Gud? Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Pater Pollestad inviterer med Peters svar både dannede hedninger og lunkne kristne på en saklig omvisning i troens katedral. Målet er ikke å frelse noen som ikke ønsker det, men å vise vei gjennom århundrenes kristne hovedstrømninger. Mange av røttene til våre oppfatninger om rett og galt, utallige litterære referanser og en rekke sentrale symboler er å finne i den kristne tro. I boka møter vi en velutdannet ung mann, som ikke er troende og heller ikke har noe ønske om å bli det. Han har likevel et behov for å kjenne til og forstå den kristne tro som grunnlag for europeiske kultur og historie.

Filosofi , tro, tradisjon

Han henvender seg derfor til kristendommens fremste talsmann - Peter i Roma. I samtalene drøfter de to hva religion egentlig dreier seg om og hvordan den er oppstått, hva det vil si å tro, hva Bibelen er og om verden er skapt av Gud. De snakker også om synd, kjærlighet, lidelse og overbevisning. De to er uenige på mange fronter, men samtalene åpner nye horisonter for begge, og trolig også for leseren.

  • Om vår europeiske kultur
  • Kristendommens historie
  • Kristendommens fremtid

  • Fakta