Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De kristne i Midtøsten

kampen for tilhørighet

«Bidragsyterne til artikkelsamlingen er forskere knyttet til Universitetet i Oslo. For den som følger situasjonen i Midtøsten, vil noe av stoffet naturlig nok være kjent, men gjennomgående er dette mye kunnskap formidlet i en lettfattelig form, et godt eksempel på at akademia stadig blir bedre i sitt formidlingsoppdrag.»

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen 1. desember 2015

Tradisjonelt har Midtøsten vært preget av religiøs og etnisk pluralisme. I dag tyder imidlertid mye på at denne pluralismen står for fall. Krig, konflikt og fremmarsjen til militante islamister har ført til at svært mange kristne har forlatt regionen. Les mer

509,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Tradisjonelt har Midtøsten vært preget av religiøs og etnisk pluralisme. I dag tyder imidlertid mye på at denne pluralismen står for fall. Krig, konflikt og fremmarsjen til militante islamister har ført til at svært mange kristne har forlatt regionen. Ja, mange frykter at Midtøstens kristne er i ferd med å forsvinne for godt.

I denne boka ser noen av landets fremste forskere nærmere på situasjonen for de kristne i Midtøsten og hvordan disse kjemper for sin tilhørighet - på ulikt vis og med forskjellige midler. Boka inneholder blant annet dyptpløyende artikler om kristne i Libanon, de palestinske områdene, Egypt og Tyrkia - landområder hvor kristne i dag opplever et særlig press.

Samtidig er ikke situasjonen like kritisk alle steder: I Gulf-statene har det for eksempel aldri vært flere kristne kirker enn i dag og antallet kristne i befolkningen vokser stadig på grunn av arbeidsinnvandringen.

I tillegg til kapitler fra utvalgte land i regionen, løfter boka fram temaer som IS sitt forhold til de kristne, muslimsk-kristne relasjoner opp gjennom historien, kulturell utveksling mellom kristne og muslimer - og nordmenns skiftende syn på de kristne i Midtøsten.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
265
ISBN
9788202488970
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Bidragsyterne til artikkelsamlingen er forskere knyttet til Universitetet i Oslo. For den som følger situasjonen i Midtøsten, vil noe av stoffet naturlig nok være kjent, men gjennomgående er dette mye kunnskap formidlet i en lettfattelig form, et godt eksempel på at akademia stadig blir bedre i sitt formidlingsoppdrag.»

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen 1. desember 2015

«Boken tegner et bredt og nyansert bilde av de kristnes situasjon i regionen, og undertittelen «Kampen for tilhørighet» rører ved noe helt sentralt.»

Per Olav Ødegård, VG, 31. august 2015

"Grupperinger som Den islamske staten er ikke de viktigste pådriverne for forfølgelse ?av kristne, skriver Brynjar Lia i ny bok."

Andreas W.H. Lindvåg, Vårt Land 16. juni 2015

"Etter 2.000 år kan levende, kristne fellesskap forsvinne fra Syria, Irak og Palestina. Berit S. Thorbjørnsrud vil vise at Midtøstens kristne er mer enn ofre. [...] Dette er kjernen i prosjektet: Å vise hvordan en uendelighet av forskjellige kirker forholder seg til å være en diskriminert minoritet i Midtøstens muslimske, men svært ulike land."

Andreas W. H. Lindvåg, Vårt Land 29. juli 2015

«Her er det mye å hente for den som er interessert i de kristnes pressede situasjon i et av de mest konfliktfylte delene av verden, og det trengs egentlig ingen bestemte forkunnskaper for å lese boken med utbytte. Boken henvender seg til et interessert publikum, langt ut over spesialistenes og forskernes til dels nedstøvede kontorer.»

Olav Hovdelien, St. Olav - katolsk kirkeblad 3/2015

"Boka De kristne i Midtøsten ser på situasjonen med eit akademisk blikk [og har] mange lærerike og interessante artiklar. [...] Dette er på ingen måtar ei alarmistisk bok. Her blir situasjonen vurdert med eit roleg akademisk blikk. Likevel legg boka til grunn at det er ein reell fare for at denne regionen kan bli tømt for kristne."

Arve Kjell Uthaug, kokelur.blogspot.no 6. februar 2016

«Det er svært at yde bogen retfærdighed inden for rammerne af denne anmeldelse, for bogen glimrer ved en både stor bredde og detajerigdom. [...] Bogen er i dets tematisering og perspektiver unik og informationsrig. Den er velredigeret og skrevet på et let forståelig norsk [og har en konstant] vilje til at placere analyserne i tid og sted, hvilket er bogens helt store styrke.»

Lise Paulsen Galal, Tidsskriftet Babylon 2/2015

«Det er en kildebasert bruksbok med gode litteraturlister. [...] Ingen etterlysning av hva som også kunne ha stått i boken skal imidlertid skygge for gleden over at vi nå har fått en viktig bok. En bok som bør bli lest - og som inviterer til videre lesning!»

Trond Bakkevig, Teologisk tidsskrift 1/2016

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på De kristne i Midtøsten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv