Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Quislings biskoper

en norsk kirke i nazismens tjeneste

Mer enn sju hundre norske prester la ned stillingene sine i påsken 1942, som en protest mot Quisling-regimet. Men det var også noen som valgte å være lojale mot dette nye regimet. De sluttet seg til det med begrunnelse i bibelske tekster, og fortsatte å forkynne kirkens tekster i okkupasjonsårene. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Mer enn sju hundre norske prester la ned stillingene sine i påsken 1942, som en protest mot Quisling-regimet. Men det var også noen som valgte å være lojale mot dette nye regimet. De sluttet seg til det med begrunnelse i bibelske tekster, og fortsatte å forkynne kirkens tekster i okkupasjonsårene. Noen ble ordinert til biskoper. To av de mest ytterliggående iførte seg av og til hirduniform før de entret prekestolen i kirkerommet, og noen forkynte at Vidkun Quisling og Adolf Hitler var sendt oss av Gud. Men hvem var disse biskopene?

«Quislings biskoper» forteller historien om biskopene som holdt seg lojale til Nasjonal Samling under okkupasjonsårene og viser oss en del av vår historie som i liten grad har vært belyst tidligere.

Medlemsvurdering:
Endelig er det kommet en samlet fremstilling av nazikirken under krigen - en bok som har vært savnet lenge. Boken er godt skrevet og har en fin flyt. For alle som er interessert i historien om Den norske kirke, er den et funn !

Per-Arne Mehren

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
318
ISBN
9788248918868
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

P
Per-Arne Mehren – 17.10.2017

– Endelig er det kommet en samlet fremstilling av nazikirken under krigen - en bok som har vært savnet lenge. Boken er godt skrevet og har en fin flyt. For alle som er interessert i historien om Den norske kirke, er den et funn !

Oppdag mer

Bøker som ligner på Quislings biskoper:

Hagelin

Nina Drolsum Kroglund
Innbundet 
362,- 398,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv