Smijernsbeslag fra norske middelalderkiker - Torill Thømt

Smijernsbeslag fra norske middelalderkiker

; Geir Helgen (Illustratør) ; Per Kværne (Oversetter)

Serie: Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 182

Denne boken tar for seg smijernsbeslag på norske middel.alderkirker. Dette er første gang stoffet blir presentert i sin helhet, og boken gir en oversikt over utviklingen av beslagene på stavkirker og steinkirker i den grad disse fremdeles finnes. Les mer
Vår pris
306,-
Spar
44,-

Veil. pris: 350,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 306,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 350,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Denne boken tar for seg smijernsbeslag på norske middel.alderkirker. Dette er første gang stoffet blir presentert i sin helhet, og boken gir en oversikt over utviklingen av beslagene på stavkirker og steinkirker i den grad disse fremdeles finnes. Mye har dessverre gått tapt gjennom århundrene, delvis fordi kirker ble ødelagt eller fordi nye kirker ble bygget med nytt utstyr. Heldigvis har mange beslag blitt reddet ved at dørene eller beslagene ble tatt vare på i nye kirker eller de ble gitt til museer. Forhåpentligvis gir boken en ny forståelse av beslagenes verdi og et ønske om å ta bedre vare på dem i tiden som kommer.

Forfatteren skrev første gang om beslagene i sin magistergrads.avhandling, men den ble aldri publisert. Nå har det gått mange år siden den gang. Mange artikler er blitt skrevet, mange foredrag avholdt og mange reiser foretatt for å se beslag i hele landet og ta bilder av dem. Dessverre er ikke alle beslagene med i boken. Noen er for dårlige, noen eksisterer bare som avtrykk i treverket og atter andre er det ikke mulig å gi en sikker datering på. Men alle hovedtyper beslag er nevnt.

With an English summary.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Novus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 167
ISBN: 9788283900934
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger