Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Cybermakt

en tverrfaglig innføring

Hvordan utkjempes mellomstatlig konflikt i cyberdomenet?

De nye mulighetene knyttet til kunstig intelligens, stordata og digital overvåkning er i ferd med å endre hvordan stater driver moderne krigføring. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hvordan utkjempes mellomstatlig konflikt i cyberdomenet?

De nye mulighetene knyttet til kunstig intelligens, stordata og digital overvåkning er i ferd med å endre hvordan stater driver moderne krigføring. Dataangrep og storskala påvirkningsoperasjoner har blitt viktige verktøy for å oppnå mål og økt innflytelse. Denne nye virkeligheten representerer en stor utfordring for nasjonale forsvarsinstitusjoner som må omstille seg til et nytt og foreløpig temmelig ukjent terreng.

Hensikten med denne boken er å gi en praktisk introduksjon i hvordan stater bruker cyberdomenet til å utøve både hard og myk makt. Boken undersøker det juridiske og etiske handlingsrommet for cyberoperasjoner og diskuterer hvilke erfaringer vi kan trekke fra tidligere hendelseshåndteringer.

Boken er for deg som er interessert i, jobber med eller utdanner deg innen teknologi eller sikkerhetspolitikk. Den er skrevet som en tverrfaglig innføring med norske eksperter fra en rekke fagdisipliner ved ledende institusjoner.

Vivi Ringnes Berrefjord leder Cyberprogrammet ved Institutt for forsvarsstudier ved Forsvarets høgskole og er stipendiat ved Universitetet i Oslo.

Mass Soldal Lund er professor i cybersikkerhet og samfunnssikkerhet ved Høgskolen i Innlandet og professor II i cyberoperasjoner ved Cyberingeniørskolen ved Forsvarets høgskole.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
363
ISBN
9788215057071
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Cybermakt
Format
23 x 15 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Cybermakt:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv