Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ekko

et essay om algoritmer og begjær

«... essayistikk av ypperste merke. Både i kraft at sin skarpe samtidsdiagnose og sitt utsøkte språk. (,,,) Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et essay om menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

Medlemsvurdering:
Interessert i å forstå noe av samfunnet vi lever i? Hva som styrer oss og hvilken retning vi beveger oss i? Å bli realitetsorientert? Om du bare sksl lese en bok i år: LES denne!

Leser

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
199
ISBN
9788205536753
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8203687
Priser
Brageprisen Sakprosa 2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... essayistikk av ypperste merke. Både i kraft at sin skarpe samtidsdiagnose og sitt utsøkte språk. (,,,) Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Lindgren er nysgjerrig og kritisk innstilt til makten, men i minimal grad preget av vår tids moralske opprørthet - hun presenterer sine tankerekker på en åpen, vennlig måte som jeg vil anta at kan få både enige og uenige til å legge ut på ferden sammen med henne.»

Kåre Bulie, Klassekampen

«... dette er strålende tenkt og førsteklasses essayistikk.»

Kjetil Røed, Vårt Land

«Lena Lindgren har skrevet et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt. [...] [E]t begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler. Faktisk er essayet hennes nok det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»

Christian Johannes Idskov, Morgenbladet

«Lena Lindgrens essay om teknologi er bevisstgjørende og samfunnsviktig.»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Lena Lindgrens debutbok er et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket, sett gjennom Ovids fortelling om Ekko og Narcissus.»

Kristin Hartvedt, Bok 365

«Kjedelig blir det aldri. Til slutt sitter jeg derfor igjen med følelsen av å ha vært på en aldri så liten intellektuell fest.»

Per Kristian Bjørkeng, Aftenposten

«Ekko med undertitlen Et essay om algoritmer og begær er en fænomenal udgivelse som forlaget Straarup og co fortjener ros for at have oversat til godt, balanceret dansk. Lindgren skriver preæcist og tænker klart. Hendes essay om Ekkos epoke med afsæt i «gudernes dal» står som en af de senere års klogeste bøger om det globale techstyre.»

Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

«Lena Lindgren har skrevet et essay i ordets bedste betydning. Hun kombinerer det saglige og det personlige i et velskrevet polemisk skriftom et aktuelt emne.»

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

«Lena Lindgren, kommentator ved den norske avis Morgenbladet, har skrevet en formidabel samtidsdiagnostisk analyse af opmærksomhedsøkonomiens og medieteknologiens skræmmende og skævvridende kræfter.»

Steen Napper Larsen, Information

Kunders vurdering

L
Leser – 08.02.2022

– Interessert i å forstå noe av samfunnet vi lever i? Hva som styrer oss og hvilken retning vi beveger oss i? Å bli realitetsorientert? Om du bare sksl lese en bok i år: LES denne!

H
Harald K – 02.02.2022

– Avslørende og tankevekkende om hvordan noen av de skarpeste hjernene i Silicon Valley bruker filosofi som grunnidé for sine produkter, men uten å ha de minste reservasjoner når det gjelder bruken av verken ideene eller produktene/tjenestene. Kynisk markedstenkning med personlig økonomisk vinning som overordnet mål. Og de lykkes.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ekko:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv