Ode til en vaskeklut hymne til en tiger

norske tekstilkunstnere 1977-2017

Ingvill Henmo (Redaktør) ; Lise Bjørne Linnert (Redaktør) ; Sidsel Palmstrøm (Redaktør)

Det er i år 40 år siden fagorganisasjonen Norske tekstilkunstnere (NTK) ble stiftet. Dette markeres med en jubileumsutstilling i samarbeid med Kunstnerforbundet og en jubileumsbok «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger. Les mer
Vår pris
346,-
Spar
34,-

Veil. pris: 380,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 14 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 346,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 380,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 14 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Det er i år 40 år siden fagorganisasjonen Norske tekstilkunstnere (NTK) ble stiftet. Dette markeres med en jubileumsutstilling i samarbeid med Kunstnerforbundet og en jubileumsbok «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger. Norske Tekstilkunstnere 1977 - 2017» som lanseres på utstillingens åpning 24 mars 2017. Tittelen er hentet fra et verk/performance av billedkunstner Gunvor Nervold Antonsen.

Jubileumsboka setter fokus på tekstilens nære historie i Norge, gjør nedslag i NTKs fagpolitiske kamp og tekstilkunstens utvikling og undersøker hvilken plass tekstil som metode, materiale og tradisjon har på kunstscenen i dag. Gjennom intervjuer, prosadikt, korte og lengre essay gir boka plass til mange stemmer og ulike generasjoner kunstnere og skribenter.

Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger er rikt illustrert med bilder bilder av verk av kunstnere i utstillingen og verk som utdyper artiklene, faksimiler fra aviser og dokumenter, samt bilder av kunst i offentlig rom. Bokens redaksjonsgruppe er Ingvill Henmo, Lise Bjørne Linnert og Sidsel Palmstrøm.

Fakta