Helgoland - Carlo Rovelli

Helgoland

Sommeren 1925 tilbrakte den unge fysikeren Werner Heisenberg på Helgoland, en forblåst øy i Nordsjøen, for å slippe unna plagene med høysnue, og for å tenke i fred. Her kom han opp med den viktigste innsikten bak kvantemekanikken, læren om universets minste bestanddelers oppbygning og dynamikk. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager 29.09.2022

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager 29.09.2022

Sommeren 1925 tilbrakte den unge fysikeren Werner Heisenberg på Helgoland, en forblåst øy i Nordsjøen, for å slippe unna plagene med høysnue, og for å tenke i fred. Her kom han opp med den viktigste innsikten bak kvantemekanikken, læren om universets minste bestanddelers oppbygning og dynamikk.


I Helgoland forteller den italienske fysikeren og populærvitenskapelige stjerneforfatteren Carlo Rovelli den fascinerende historien om kvantefysikken og dens grunnleggere. De siste hundre årene har teorien gitt oss forståelse av sammenhenger innen atomkraft, moderne medisin, kommunikasjon og annen teknologi, men den er fortsatt gåtefull og omdiskutert.


Rovelli tar oss med på en reise full av undring og oppdagelser, og deler også sin egen teori: den «relasjonelle» tolkningen av kvantemekanikken, som ser verden bygget opp av relasjoner og hendelser i stedet for permanente stoffer. Helgoland er en bemerkelsesverdig og inspirerende bok som snur opp ned på vår forståelse av universet og vår egen plass i det.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788243014701
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Helgoland
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger