Helgoland

; Birgit Owe Svihus (Oversetter)

«Gjennom et enkelt, vakkert og til tider rent poetisk språk gjør Rovelli det mulig å følge ham på veien gjennom kvantefysikkens historie. ... Du kan mer enn gjerne la Helgoland være din første introduksjon. Men vær advart; verden kommer aldri til å forton»

, Prosa
Sommeren 1925 tilbrakte den unge fysikeren Werner Heisenberg på Helgoland, en forblåst øy i Nordsjøen, for å slippe unna plagene med høysnue, og for å tenke i fred. Her kom han opp med den viktigste innsikten bak kvantemekanikken, læren om universets minste bestanddelers oppbygning og dynamikk. Les mer
Vår pris
174,-
Spar
25,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side |

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 174,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side |

Sommeren 1925 tilbrakte den unge fysikeren Werner Heisenberg på Helgoland, en forblåst øy i Nordsjøen, for å slippe unna plagene med høysnue, og for å tenke i fred. Her kom han opp med den viktigste innsikten bak kvantemekanikken, læren om universets minste bestanddelers oppbygning og dynamikk.

I «Helgoland» forteller den italienske fysikeren og populærvitenskapelige stjerneforfatteren Carlo Rovelli den fascinerende historien om kvantefysikken og dens grunnleggere. De siste hundre årene har teorien gitt oss forståelse av sammenhenger innen atomkraft, moderne medisin, kommunikasjon og annen teknologi, men den er fortsatt gåtefull og omdiskutert.

Rovelli tar oss med på en reise full av undring og oppdagelser, og deler også sin egen teori: den «relasjonelle» tolkningen av kvantemekanikken, som ser verden bygget opp av relasjoner og hendelser i stedet for permanente stoffer. «Helgoland» er en bemerkelsesverdig og inspirerende bok som snur opp ned på vår forståelse av universet og vår egen plass i det.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788243010857
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Helgoland
Format: EPUB_3
Filstr: 0.9 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger