Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Livet trives best på kanten av kaos

kvantefysikk i møte med psykologi

Revidert utgave med forord av Øyvind Grøn, professor i fysikk.

Med sin årelange erfaring som psykoterapeut krysser Astri Hognestad i denne boken grensen til et helt annet fagfelt, kvantefysikken. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager
Revidert utgave med forord av Øyvind Grøn, professor i fysikk.

Med sin årelange erfaring som psykoterapeut krysser Astri Hognestad i denne boken grensen til et helt annet fagfelt, kvantefysikken. Kvantefysikken har dannet grunnlaget for en rivende teknologisk utvikling, og den har også åpnet opp for en dypere forståelse av sammenheng mellom mennesket, naturen og universet.

I nært samarbeid med fysikere beskriver forfatteren noen grunnleggende sider ved kvantefysikken på en lettfattelig måte. Eksperimenter viser at den etablerte årsak-virkningssammenhengen må utfylles med andre forståelsesrammer. Det vi oppfatter som grunnlaget for vår virkelighet består av partikler som ikke er konkrete, men befi nner seg i bølgende felt som et potensial og gjennomtrenger alt. Vi lever midt i et levende univers der det skjer en uavlatelig samhandling.

Ved hjelp av eksempler fra sin kliniske praksis, undersøker forfatteren om det finnes en sammenheng mellom meningsfylte sammentre og andre uforklarlige hendelser i den synlige verden og kvantefysikkens skjulte virkelighet. Hun støtter seg til flere fysikere som har vært opptatt av forbindelsen mellom fysikk og psykologi, blant andre nobelprisvinner i fysikk, Wolfgang Pauli, som uttrykte at det er «en svært dyp forbindelse mellom sjel og materie, og følgelig mellom fremtidens fysikk og psykologi».

Livet trives best på kanten av kaos inneholder en beskrivelse av en verden som er så forskjellig fra vår vante måte å se den på og så fjern fra vår konkrete hverdag, at vi fylles av undring. På den måten er den et viktig bidrag til en utvidet forståelse av livet. Den skaper nysgjerrighet og utfordrer med spørsmål om hvem vi er i den store sammenhengen.

Detaljer

Forlag
Flux
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
143
ISBN
9788283840391
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livet trives best på kanten av kaos:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Smak!

Ingvild Wedaa Tennfjord
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv