Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Diagnose: kvinne

hvordan kvinnehelse havnet i medisinens blindsone

Annie Thora levde med voldsomme smerter i mer enn 15 a.r. Smertene kunne vært unnga.tt om noen hadde oppdaget at hun hadde endometriose, en vanlig kvinnesykdom.

Cathrine fikk høre at hun innbilte seg de kroppslige plagene sine. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Annie Thora levde med voldsomme smerter i mer enn 15 a.r. Smertene kunne vært unnga.tt om noen hadde oppdaget at hun hadde endometriose, en vanlig kvinnesykdom.

Cathrine fikk høre at hun innbilte seg de kroppslige plagene sine. Først etter flere a.r som kasteball i systemet, ble det oppdaget at hun hadde en alvorlig fysisk lidelse.

Britta ma.tte bli 30 a.r før hun ble diagnostisert med adhd og fikk en behandling som hjalp henne. Symptomene passet ikke med diagnosekriteriene, som har blitt utviklet med menn som mal.

I møte med flere kvinner tegner sykepleier og forfatter Liv Bjørnhaug Johansen opp et kritisk og innsiktsfullt bilde av kvinnehelsas status i norsk helsevesen.

Hvorfor er det sa. mye ved kvinnekroppen vi ikke vet noe om? Hva er grunnen til at kunnskapshullene ikke blir tettet? Og hva kan gjøres for at kvinner som Annie Thora, Cathrine og Britta ikke skal havne i helsevesenets blindsone?

Liv Bjørnhaug Johansen (f. 1979) er sykepleier og helsepolitisk ra.dgiver for Rødt pa. Stortinget. Hun har tidligere gitt ut boka Den lange vakta. En historie fra et helsevesen pa. bristepunktet (2021).

Detaljer

Forlag
Manifest
Språk
Bokmål
ISBN
9788283421729
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Diagnose: kvinne

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Diagnose: kvinne:

Syklusboka

Mathilde Okkenhaug Pilskog
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv