Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bi 1

biologi 1

Bi1 er en faglig solid lærebok i biologi som møter Fagfornyelsen med et nytt design, reviderte tekster og figurer, samt oppdaterte oppgavetyper og forsøk.
Ny utgave av Bi 1 følger ny læreplan og kompensemålene i Fagfornyelsen

I den nye utgaven introduseres biologifaget gjennom generelle prinsipper for liv, mangfoldet av arter og ulike livsformer. Les mer

1129,-
Sendes innen 1 virkedag
Bi1 er en faglig solid lærebok i biologi som møter Fagfornyelsen med et nytt design, reviderte tekster og figurer, samt oppdaterte oppgavetyper og forsøk.
Ny utgave av Bi 1 følger ny læreplan og kompensemålene i Fagfornyelsen

I den nye utgaven introduseres biologifaget gjennom generelle prinsipper for liv, mangfoldet av arter og ulike livsformer. Livsprosessene er en gjennomgående rød tråd i boken, og utvalgte arter blir brukt som eksempler på dette.

Elevene får god læringsstøtte i detaljerte figurer med trinnvise forklaringer. I tillegg har boken et rikt utvalg av visualiseringer og fotografier fra den mikroskopiske verden. Underveis i arbeidet med fagstoffet kan eleven sjekke sine kunnskaper med korte kontrollspørsmål og oppsummeringer av viktige faguttrykk.

Hvert kapittel avsluttes med et sammendrag der det viktigste innholdet oppsummeres med tekst og bilde. Sammendraget er et godt utgangspunkt for å repetere fagstoffet på ulike måter. Oppdaterte oppgaver og aktiviteter er knyttet til hvert kapittel. Oppgavene har fokus på utforskende læring og inneholder problemstillinger som oppmuntrer til drøfting og argumentasjon. Bakerst i boken har vi samlet praktiske forsøk som fremmer aktiv læring og knytter faget til eget liv og opplevelser.

På Skolestudio.no vil lærere og elever finne relevant støttemateriell til boken og veiledning til det praktiske arbeidet.

Medlemsvurdering:
Etter min mening er dette en svært god biologibok. Den tar for seg flere av de store underemnene innen biologi på en oversiktlig måte - enkel nok for videregåendeelever som for første gang blir presentert for biologi, spennende nok til å stimulere for videre lesing. Spesielt godt likte jeg kapitlene om menneskets fysiologi, som presenterte temaene på en meget god måte. I senere tid har jeg supplert med annen litteratur, blant annet "Menneskets fysiologi" og andre fysiologibøker - og jeg kan med god samvittighet påstå at "Bi 1" var med på å dannet et veldig godt grunnlag for min basiskunnskap innen disse emnene. Men det er ikke bare i kapitlene om mennesket som er godt behandlet - også kapitlene om "klassisk biologi" - type: systematikk, økologi blir skrevet på en oversiktlig måte, der forfatterne har fokusert på det vesentlige, og knyttet pensum opp til dagsrelaterte emner. I tillegg får boken et pluss for fine og oversiktlige illustrasjoner som supplerer veldig godt til bokens tekstinnhold.

SLR

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
488
ISBN
9788205543041
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
28 x 22 cm
Serie
Bi 1 og Bi 2

Kunders vurdering

S
SLR – 20.11.2010

– Etter min mening er dette en svært god biologibok. Den tar for seg flere av de store underemnene innen biologi på en oversiktlig måte - enkel nok for videregåendeelever som for første gang blir presentert for biologi, spennende nok til å stimulere for videre lesing. Spesielt godt likte jeg kapitlene om menneskets fysiologi, som presenterte temaene på en meget god måte. I senere tid har jeg supplert med annen litteratur, blant annet "Menneskets fysiologi" og andre fysiologibøker - og jeg kan med god samvittighet påstå at "Bi 1" var med på å dannet et veldig godt grunnlag for min basiskunnskap innen disse emnene. Men det er ikke bare i kapitlene om mennesket som er godt behandlet - også kapitlene om "klassisk biologi" - type: systematikk, økologi blir skrevet på en oversiktlig måte, der forfatterne har fokusert på det vesentlige, og knyttet pensum opp til dagsrelaterte emner. I tillegg får boken et pluss for fine og oversiktlige illustrasjoner som supplerer veldig godt til bokens tekstinnhold.

A
Anette – 21.02.2008

– Dette er pensumbok for 2. klasse på videregående. Teksten er enkel å forstå, og det er mange bilder og illustrasjoner som gjør det litt morsommere å lese boken. Noen temaer er litt lite behandlet i forhold til læreplanmålene, og boken kunne med fordel vært utvidet litt. Men følger man undervisning, så kan læreren kompensere for den litt mangelfulle dekningen. Men alt i alt er dette en god bok, og det som står der er bra skrevet. Om en ønsker å løse litt flere oppgaver enn de få som er i hovedboken, så bør en kjøpe studiehefte i tillegg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bi 1:

Bi 2

Heidi Kristine Grønlien
Paperback 
1099,-

Bios 2

Marianne Sletbakk
Paperback 
1079,-

Bios 1

Marianne Sletbakk
Paperback 
1079,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv