Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bios 1

biologi 1

Bios biologi 1 (2018)

Er revidert utfra tilbakemeldinger fra lærere og elever som har brukt boka Framstår som faglig oppdatert og tett knyttet opp mot læreplanens mål Fordypningstekster krydrer teoristoffet og gir elevene inspirerende glimt fra biologiens verden Repetisjonsoppgaver etter hvert delkapittel fungerer som en sjekkliste for eleven Mange nye arbeidsoppgaver som krever at elevene bruker både boka og andre kilder gir innsikt i dagsaktuelle temaer Ny utgave til fagfornyelsen utkommer i 2021. Les mer

1139,-
Sendes innen 3 virkedager
Bios biologi 1 (2018)

Er revidert utfra tilbakemeldinger fra lærere og elever som har brukt boka Framstår som faglig oppdatert og tett knyttet opp mot læreplanens mål Fordypningstekster krydrer teoristoffet og gir elevene inspirerende glimt fra biologiens verden Repetisjonsoppgaver etter hvert delkapittel fungerer som en sjekkliste for eleven Mange nye arbeidsoppgaver som krever at elevene bruker både boka og andre kilder gir innsikt i dagsaktuelle temaer Ny utgave til fagfornyelsen utkommer i 2021.Bios biologi 1 (2018) inneholder mange eksempler som konkretiserer teoristoffet for eleven. Grunndelen gir en oversiktlig, grundig og utfyllende beskrivelse av temaene i læreplanen, og er rikt illustrert med forklarende figurer og bilder. Studiedelen etter hvert kapittel har varierte oppgavetyper og øvinger.

Bios fagnettsted utfyller læreboka og inneholder interaktive oppgaver, tv-klipp, nyttige lenker, enkle og illustrerende animasjoner og ekstra teoristoff.

På lærersidene finner du blant annet en digital utgave av lærebøkene (tavlebok), løsningsforslag til sentralt gitte eksamensoppgaver i biologi 2, en omfattende prøvebank til hvert kapittel, feltstoff, presentasjoner og annet nyttig stoff som kan brukes i undervisningen.

Komponenter

Lærebok med grunn- og studiedel

Elevnettsted, gratis

Lærernettsted, lisens

Unibok og Brettbok-utgaver

Medlemsvurdering:
Jeg likte denne boka veldig godt. Det er et godt og tydelig språk, og jeg finner det lett å forstå resonnementene. Boka har en fin inndeling i kapitler og underkapitler, og har dessuten et nyttig sammendrag mot slutten av kapitlet. Jeg vil særlig fremheve hvor gode illustrasjoner det er i denne boka. Det er fine farger, de er svært oversiktlige og detaljerte, og de utfyller teksten på en god måte. Jeg har i tillegg sammenliknet denne boken med Bi 1, og vil påstå at denne boken er hakket bedre. Den har i alle fall mye finere illustrasjoner! Jeg får også inntrykket av at denne boken er veldig up-to-date - den presenterer innimellom helt nye forskningsfunn - som er både positivt og interessant!

Tonje Riise Hamre

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
414
ISBN
9788202569235
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
28 x 21 cm
Serie
Bios

Bla i boka

Kunders vurdering

T
Tonje Riise Hamre – 02.12.2009

– Jeg likte denne boka veldig godt. Det er et godt og tydelig språk, og jeg finner det lett å forstå resonnementene. Boka har en fin inndeling i kapitler og underkapitler, og har dessuten et nyttig sammendrag mot slutten av kapitlet. Jeg vil særlig fremheve hvor gode illustrasjoner det er i denne boka. Det er fine farger, de er svært oversiktlige og detaljerte, og de utfyller teksten på en god måte. Jeg har i tillegg sammenliknet denne boken med Bi 1, og vil påstå at denne boken er hakket bedre. Den har i alle fall mye finere illustrasjoner! Jeg får også inntrykket av at denne boken er veldig up-to-date - den presenterer innimellom helt nye forskningsfunn - som er både positivt og interessant!

E
Edderkopp – 01.11.2009

– "Bios"-bøkene synes jeg er utrolig flotte og ikke minst komplette lærebøker for biologi. Det som er veldig morsomt med denne, er at rammene med tilleggsopplysninger som man egentlig ikke trenger å lære er ganske interessante. Jeg har i andre fag hoppet over dem, men i denne boken likte jeg ganske godt og lese dem, og de gjorde biologien enda morsommere. Jeg fikk liksom vite mange sammenhenger som jeg alltid har lurt litt på. I tillegg er resten av stoffet ganske lett å få med seg hvis man bare jobber jevnt og trutt. En virkelig flott bok som det er lett å bruke.

A
Avgangs90 – 20.08.2009

– Jeg liker utrolig godt begge Bios-bøkene, da jeg virkelig følte at de gjorde pensumet til lett å få meg seg, og ikke minst veldig lett å forstå. Spesielt synes jeg mange av illustrasjonene var veldig gode, da de var oversiktelige, og hadde forklarende tekster til de forskjellige delene av hvert bilde. Vanligvis er jeg ikke noen "figurperson", men denne kombinasjonen synes jeg var helt perfekt for min læring. Jeg kjenner også flere som har brukt denne boken for å ta privatisteksamen i biologi, og de som har brukt boken gjemt og trutt (og ikke har begynt å lese bare en uke før eksamen), har ikke hatt noen problemer med å nå læreplanmålene på egen hånd.

e
elev – 12.04.2009

– Boka kan virke stor og omfattende ved første øyekast, men egentlig så synes jeg boka forklarer ulike tema på en veldig grei måte. Det er mange eksempler, språket er ikke for vanskelig, faguttrykk er uthevet med kursiv, det er mange fine tegninger med forklaringer og mange bilder. Boka er også oversiktlig satt opp, hvert kapittel har en kort innledning sammen med læreplanmål for kapitelet, og hvert kapittel har mange underoverskrifter. Under hver underoverskrift er det også gjerne en blå boks der det mest sentrale i teksten over blir sammenfattet. Tilslutt i hvert kapittel har du et sammendrag og oppgaver med ulik vanskelighetsgrad. Alt i alt er dette en fin bok, jeg får inntrykk av at forfatterne ønsker å presentere stoffet på en forståelig og inspirerende måte og det synes jeg de har greid! Boka er ikke for tung og kjedelig. likevel får ikke boka toppkarakter, jeg kunne ønsket klarere definisjoner på fremmedordene (gjerne en ordliste på slutten), og at teksten noen ganger kunne vært litt mer "konsentrert".

L
Lady Lyra – 03.05.2008

– "Bios" er Cappelens Biologi 1 bok, og den er skrevet etter den nye læreplanen. Derfor er den også faglig oppdatert og resultater av den aller nyeste forskningen har fått sin plass. Boken er delt inn i kapitler, som igjen har underkapitler. Etter hvert kapittel er det et sammendrag, samt øvelser og oppgaver. Kompetansemålene presenteres før hvert kapittel, slik at eleven selv skal kunne evaluere og ta kontroll over egen læring. Boken inneholder en mengde illustrasjoner og bilder, noe som både hjelper på forståelsen, men også entusiasmen for faget. Det eneste negative er at boken fremstår som veldig omfattende og tykk. Mye av stoffet på slutten kan nok gå under betegnelsen "babbling", og kunne vært betydelig kortet ned.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bios 1:

Bios 2

Marianne Sletbakk
Paperback 
1139,-

Bi 2

Heidi Kristine Grønlien
Paperback 
1239,-

Bi 1

Heidi Kristine Grønlien
Paperback 
1159,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bios 2

Marianne Sletbakk
Paperback 
1139,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv