Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bios 2

biologi 2 : studiespesialiserende programfag vg3

Bios Biologi 2 (2022) dekker kompetansemålene i læreplanen LK20 (Fagfornyelsen) til programfaget biologi 2.

Læreverket Bios er revidert og nyskrevet til fagfornyelsen og er tett knyttet opp til læreplanens kompetansemål og kjerneelementer. Les mer

1139,-
Sendes innen 3 virkedager
Bios Biologi 2 (2022) dekker kompetansemålene i læreplanen LK20 (Fagfornyelsen) til programfaget biologi 2.

Læreverket Bios er revidert og nyskrevet til fagfornyelsen og er tett knyttet opp til læreplanens kompetansemål og kjerneelementer.

Fordypningstekster og temasider krydrer teoristoffet og gir elevene både dybdelæring og inspirerende glimt fra biologiens verden. Repetisjonsoppgaver etter hvert delkapittel fungerer som en sjekkliste for eleven. Oppdaterte arbeidsoppgaver krever at elevene bruker både boka og andre kilder og gir innsikt i biologiske og dagsaktuelle temaer.

Bios biologi 2 (2022) inneholder mange eksempler som konkretiserer teoristoffet for eleven. Grunndelen gir en oversiktlig, grundig og utfyllende beskrivelse av temaene i den reviderte læreplanen, og er rikt illustrert med forklarende figurer og bilder. Studiedelen etter hvert kapittel har varierte oppgavetyper og øvinger. Temasidene gir elevene mulighet til å fordype seg i utvalgte emner. Som for Bios 1 er boka inndelt i fagretninger innen biologien for å gi elevene en god oversikt i faget.

Bios Elev- og lærernettsted for biologi 2 blir nytt i 2022 og er et supplement til læreboka. Bios Elevnettsted inneholder test deg selv-oppgaver, nyttige lenker, enkle og illustrerende animasjoner, ekstra teoristoff og oppgaver med innleveringsmulighet til lærer.

På Bios Lærernettsted finner du blant annet en digital utgave av lærebøkene, løsningsforslag til oppgavene i boka og til sentralt gitte eksamensoppgaver, forslag til kapittelprøver, feltstoff, figurer og powerpointpresentasjoner. Læreren kan følge med på elevenes arbeid og progresjon på elevnettstedet, og gi tilbakemeldinger på besvarelser.

Medlemsvurdering:
Etter et år med biologi, så hadde jeg etterhvert fått et rimelig godt "forhold" til faget, og jeg lurer på om kanskje denne boken bidro noe til det. Jeg synes denne boken var en lek å lese i, og det var den jeg helst følte jeg ville ta opp når jeg skulle lese på noen fag. Dette hjalp jo absolutt på god læring og gode resultater. Den er utrolig lett å lese i, samtidig som nivået på stoffet absolutt ikke er lavt. Den gir en veldig god oversikt, og det er ryddig og lett å finne alt. Anbefales absolutt.

Edderkopp

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
432
ISBN
9788202743253
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
28 x 21 cm
Serie
Bios

Bla i boka

Kunders vurdering

E
Edderkopp – 01.11.2009

– Etter et år med biologi, så hadde jeg etterhvert fått et rimelig godt "forhold" til faget, og jeg lurer på om kanskje denne boken bidro noe til det. Jeg synes denne boken var en lek å lese i, og det var den jeg helst følte jeg ville ta opp når jeg skulle lese på noen fag. Dette hjalp jo absolutt på god læring og gode resultater. Den er utrolig lett å lese i, samtidig som nivået på stoffet absolutt ikke er lavt. Den gir en veldig god oversikt, og det er ryddig og lett å finne alt. Anbefales absolutt.

S
Si – 04.10.2009

– Det at det var en alt-i-en bok påvirket ikke meg så mye, da jeg ikke benyttet meg av oppgavene så mye. Men jeg tror at det ikke gjør noe særlig siden oppgavene ikke er så omfattende som f.eks. fysikk og kjemioppgaver. Jeg koste meg nærmest til tider med denne boken, fordi det stod veldig mye interessant både av pensum og av ekstrating. Det var også veldig lett å lese alt, og alt er bygd opp på en måte som ikke er forvirrende på noe vis. Dette er absolutt den beste av alle lærebøkene i realfag for dette året (i alle fall i mine øyne).

S
Sigri – 18.08.2009

– Denne boken er min desiderte yndling av realfagsbøkene. Den er grundig, oversiktelig og inneholder veldig mye som jeg synes var interessant. Læreplanmålene er grundig beskrevet, sånn at man kan vite hva man skal få med seg når man leser. I tillegg syntes jeg rammene med slike ting som "man ikke må vite" men som er relevante, var veldig gode. De inneholdt ting som for skoleelever kan være interessant å lese, på samme tid som var veldig relevante for resten av stoffet i boken. Det eneste jeg ikke likte sånn kjempegodt var oppgavene. Det kunne ha vært litt større variasjon i dem, for det ble i lengden veldig kjedelig å gjøre dem. Det gjorde at jeg etterhvert ikke gjorde så mye oppgaver, siden det bare ble skriving og skriving hele tiden, i stedet for litt mer morsomme innøvingsversjoner.

P
P – 08.08.2009

– "Bios 2" er en av pensumbøkene som er skrevet til faget Biologi 2. Faget het 3BI under reform 94, og selv om navnet er endret er ikke læreplanen endret nevneverdig. Denne boken passer dermed både til dem som leser til den gamle og den nye reformen. "Bios" er den beste og dyreste boken jeg har sett til faget, den er behandler de fleste læreplanmålene grundig. Likevel kunne forfatterene skrevet noe mer om økologi, og behandlet kapitlene om fotosyntese og celleåndig litt grundigere. Ellers vil jeg trekke fram kapitlene om evolusjon og arv som spesielt bra. Design, layout og språk er tiltalende, imotsetning til veldig mange biologibøker som er gitt ut tidligere. Men å ta over 700 kroner for boken er ekstremt dyrt, og jeg er heller usikker på om den er verd såpass mye penger.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bios 2:

Bi 2

Heidi Kristine Grønlien
Paperback 
1149,-

Bi 1

Heidi Kristine Grønlien
Paperback 
1179,-

Bios 1

Marianne Sletbakk
Paperback 
1139,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Sopp

Till R. Lohmeyer
Innbundet 
181,- 199,-

Idioten

Fjodor M. Dostojevskij
Paperback 
299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv