Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Soga om Gisle Sursson

239,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
114
ISBN
9788252135992
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
1990
Format
21 x 13 cm
Serie
LNUs litteraturserie

Kunders vurdering

S
Suez – 07.01.2007

– Som kjent er norskpensumet proppet av bøker man blir tvunget til å lese. Dette er en av bøkene våre lærere synes var utrolig lærerrik og fantastisk god. Det er enda et bevis på at jeg og mine lærere ikke er enige. Dette er en islandsk ættesaga som handler om Gisle og hans familie. Hovedhandlingen i boken er drap, eller såkalt blodhevn. Boken var skrevt på gammelnorsk og var dermed vanskelig å lese. I tilleg var boken proppet av navn, slik at man helt mistet oversikten. Har du denne boken så pensum anbefaler jeg deg å se filmen. Da kan man i hverfall se forskjell på personene (noen hadde nemlig samme navn).

H
Halfdan – 31.08.2006

– "Soga om Gisle Sursson" byr på alt det en islandssoge bør ha. I begynnelsen er det oppramsing av forskjellige slektsledd, før vi ender opp hos Gisle. Gisle bor på Island og har danna et brorskap med noen av vennene sine. Det blir strid mellom dem, og det ender med at Gisle blir lyst fredløs. Ved hjelp av utspekulerte planer klarer han å komme seg vekk - han kler seg ut som noen andre to ganger og slipper unna. Boken slutter med et klimaks, der Gisle er pressa opp i en fjellside av Øyulv og må slåss for livet mot han og mennene hans. Foruten å være underholdende gir denne boken også et innblikk i hvordan det var på Island på den tiden. Man får derfor lært seg litt historie også. Det er også gitt ut en film om Gisle Sursson, men for meg faller boken definitivt best i smak.

I
Izzy – 20.08.2006

– Dette er en islandsk ættesoga som tar for seg Gisle Surson og hans ætt. En grei bok, men den var vanskelig å lese. Den er skrevet på gammel norsk, og mye er vanskelig å forstå. En annen ting som trekker ned er alle navna. Det er side opp og side ned med navn. Mange i boka har også det samme navnet som det kan bli litt vanskelig å holde styr på. Grunnen til at jeg leste denne boka var at det var skolepensum. Jeg hadde nok ikke lest den hvis ikke hadde vært det. Boka er tung å lese og annbefales ikke for andre enn spesielt interesserte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Soga om Gisle Sursson:

#lyrikk

Karen Marie Kvåle Garthus
Paperback 
519,-
 

#nynorsk

Karen Marie Kvåle Garthus
Paperback 
519,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv