Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Å lykkast med nynorsk som sidemål

vg1, vg2 & vg3

Ny rettskrivingsnorm frå 1.8.2012! Boka er skriven for fellesfaget norsk i studieførebuande utdanningsprogram. Ho gjev eleven ei elementær, men systematisk innføring i nynorsk formverk og uttrykksmåte med vekt på ordtilfang og dei viktigaste skilnadene mellom målformene. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Ny rettskrivingsnorm frå 1.8.2012! Boka er skriven for fellesfaget norsk i studieførebuande utdanningsprogram. Ho gjev eleven ei elementær, men systematisk innføring i nynorsk formverk og uttrykksmåte med vekt på ordtilfang og dei viktigaste skilnadene mellom målformene.

Å lykkast med nynorsk som sidemål brukar dei formene som gjeld etter den nye rettskrivingsnorma som gjeld frå 1.8.2012. Boka har øvingsoppgåver og fasit og kan brukast i undervisninga eller til sjølstudium.

Eigen nettstad med enkle øvingsoppgåver vil opne hausten 2012.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
91
ISBN
9788202377151
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
23 x 16 cm
Serie
Å lykkast med

Bla i boka

Kunders vurdering

P
P – 06.08.2008

– Nynorsk er et omdiskutert emne i nynorskfaget, og da spesielt sidemålstilen. Mange sliter med å skrive med å skrive nynorsk når språket ligger så nært, men samtidig fjernt fra bokmålet. Forfatter Kristin Fossum har i denne boken samlet en rekke oppgaver og øvelser som hjelper deg med å skrive bedre og mer korrekt nynorsk. Boken åpner med en kort innføring i språkhistorie før en grammatisk innføring i alt fra substantiv til genetiv står for tur. Det er også blitt viet et kapittel til ord og uttrykk som er særegne for språket, samt hvilke bokmåls ord som er fy-ord i nynorsken. Jeg vil anbefale denne boken til alle som sliter med nynorsken, jobber du deg gjennom denne boken er du godt rustet til sidemålstilen!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å lykkast med nynorsk som sidemål:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv