Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Grip teksten

norsk vg3 : studieforberedende utdanningsprogram

Med Grip teksten Vg3 kan elevene utvikle den norskfaglige kompetansen de trenger til videre studier, til avsluttende eksamen, men først og fremst for det de trenger av ferdigheter og forståelse for språk, kultur og tekster videre i livet. Les mer

905,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Med Grip teksten Vg3 kan elevene utvikle den norskfaglige kompetansen de trenger til videre studier, til avsluttende eksamen, men først og fremst for det de trenger av ferdigheter og forståelse for språk, kultur og tekster videre i livet.

I bokas del 1, tekst i kontekst, presenterer vi den tidlige realismen og modernismen først, før vi presenterer sentrale tekster i kulturhistorisk kontekst fra den realistiske og modernistiske tradisjonen. Elevene får dermed et godt grunnlag for å utforske og forstå andre tekster og kontekster.

Del 2, tekst og kommunikasjon, består av praktisk orienterte kapitler der elevene kan videreutvikle leseferdighetene og de muntlige og skriftlige ferdighetene sine. Denne delen inneholder også gjennomganger med tips til framgangsmåte for alle sjangrene elevene skal skrive og uttrykke seg muntlig i på vg3. Vi presenterer nyttige verktøy for å analysere og tolke sammensatte tekster og retoriske ytringer. Til sammen gir det elevene gode forutsetninger for å lese tekster kritisk.

De språklige emnene utgjør del 3. Her kan elevene utvikle kunnskap om og reflektere over endringer i talespråket og sammenhengene mellom språk, kultur og identitet. Oppgavene legger til rette for at de kan jobbe utforskende med fagstoffet og viktige språkspørsmål.

I tekstsamlingen møter elevene sentrale tekster fra litteraturhistorien og mange tekster fra vår egen tid. Oppgavene er mange og varierte og hjelper elevene til å forstå, tolke, sammenligne, utforske og reflektere over, skrive og snakke om tekstene.

Vi håper mange lærere og elever får glede og nytte av Grip teksten Vg3.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider
496
ISBN
9788203405990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
25 x 17 cm
Serie
Grip teksten

Kunders vurdering

T
Trine – 28.10.2008

– Aschehoug har med denne læreboken i norsk for 3. trinnet på videregående skole i norsk etter kunnskapsløftet skapt en glimrende lærebok. Boken har en tekst som et lett å lese, samtidig som den på ingen måte blir for enkel. Teksten her kommuniserer definitivt bedre med elevene enn teksten i mange andre lærebøker. Boken er illustrert med flotte bilder som settes i sammenheng med tekstene. Dersom jeg var elev i videregående skole ville jeg blitt glad dersom skolen jeg gikk på satset på nettopp denne boka. Da ville lekselesingen bli mer interessant enn den kunne ha vært uten. Selv er jeg norsklærer i videregående skole og misunner de som får lov til å undervise med denne boka. Det eneste minuset må være en litt liten tekstsamling.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grip teksten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv