#novelle

antologi med fagstoff, oppgaver og skrivehjelp

; Anne-Marie Schulze ; Agnetha Thormodsdatter

Har du lest deg gjennom stabler med novellesamlinger på desperat jakt etter den rette novellen til norskundervisningen? Nå trenger du ikke lete lenger! #novelle er en tekstsamling med gode samtidsnoveller som er valgt spesielt med tanke på undervisningen i videregående skole. Les mer
Vår pris
465,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 465,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka

Har du lest deg gjennom stabler med novellesamlinger på desperat jakt etter den rette novellen til norskundervisningen? Nå trenger du ikke lete lenger! #novelle er en tekstsamling med gode samtidsnoveller som er valgt spesielt med tanke på undervisningen i videregående skole. Her finner du et rikt og variert utvalg av ferske noveller fra veletablerte forfattere og nye stemmer.

Novellene viser mangfoldet i norsk og nordisk novellekunst, og de tar opp ulike temaer som er godt egnet for samtaler og drøfting med elevene.

  • bredt utvalg av samtidsnoveller
  • varierte skriveoppgaver: førlesing, kortsvar, langsvar og sammenligning
  • kreative oppgaver som aktiviserer elevene
  • analyseskjema og analysehjelp
  • hjelp til kreativ skriving
  • begrepsordliste

#novelle er en frittstående bok og kan brukes uavhengig av læreverk. Den passer for elever på alle trinn og utdanningsprogram i videregående opplæring. 

Karen Marie Kvåle Garthus er lektor med fagene norsk, tysk og folkloristikk i fagkretsen. Hun er avdelingsleder ved Valdres videregående skole, der hun blant annet har ansvar for pedagogisk utviklingsarbeid. Karen har lang erfaring som lektor og sensor, og hun har skrevet flere norskfaglige læreverk for videregående skole.

Anne-Marie Schulze er cand. philol. fra Universitetet i Oslo og Christian Albrechts Universität i Kiel med tysk, norsk og latin i fagkretsen. Hun underviser i tysk og norsk ved Kristelig Gymnasium i Oslo. Anne-Marie er en erfaren lærer og kursholder og har skrevet flere læreverk i norsk og tysk for grunnskole og videregående skole.

Agnetha Thormodsdatter er lektor i sosiologi med norsk og religionsvitenskap i fagkretsen. Hun underviser i norsk ved Fyrstikkalleen skole i Oslo. Agnetha har lang erfaring som lærer, og hun har vært konsulent og forfatter på ulike norskfaglige nettressurser. 

 

Fakta

Bla i boka