Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Leseglede 1, 2, 3

lettleste tekster

Hva er Leseglede? Dette er en serie illustrerte historier med oppgaver som stimulerer til lesing og skriving. Målgruppen er i hovedsak voksne innvandrere som skal lære norsk, men tekstene egner seg også for ungdommer og voksne som trenger tilrettelagte lesetekster. Les mer

389,-
Produkt bestående av flere enkeltprodukter
Sendes innen 3 virkedager
Hva er Leseglede? Dette er en serie illustrerte historier med oppgaver som stimulerer til lesing og skriving. Målgruppen er i hovedsak voksne innvandrere som skal lære norsk, men tekstene egner seg også for ungdommer og voksne som trenger tilrettelagte lesetekster.

Historiene er skrevet i et muntlig og dagligdags språk i ulike sjangre. De handler om endringer og overganger i livet, blant annet hvordan man kan møte forandringer eller finne nye venner. Aspekter ved å flytte til et nytt land blir tatt opp. Det er lagt vekt på at leseren skal kunne identifisere seg med personene og temaene.

Aktivitet og innlevelse

Historiene er prøvd ut i ulike klasser og blant norsklærere. Erfaringene viser at Leseglede gjennom form og innhold gir rask memorering og gode muligheter for aktiv språkbruk. Sanger, oppgaver og illustrasjoner er tilpasset tekstene.

Spor og nivå

Leseglede egner seg for kursdeltakere på spor 2 og spor 3 i Læreplan for voksne innvandrere. Kursdeltakere som ligger noe under spor 2-nivå, vil også ha glede av tekstene hvis læreren tilrettelegger for det.

Leseglede 1

3 historier:

Sairas første flyreise: Saira reiser fra hjemlandet til Norge. Hva opplever hun under flyreisen? Hva venter henne i Norge?

Nytt vennskap: Adnan begynner å trene på et treningssenter. Der treffer han noen han ikke kjenner fra før.

Annerledes: Mai forteller om sønnen som begynner på en norsk skole. Kim møter vanskeligheter der.

Leseglede 2

3 historier:

Flukt: Arfi må flykte fra Somalia. Historien handler om hennes dramatiske opplevelser.

En romantisk historie: Liv-Kristin mister mannen sin og lever lenge alene. En dag ser hun en kjekk mann på gata. Hva gjør hun?

Gjenforening: Laura har levd et spennende liv. Men hun har alltid lurt på hvordan det gikk med familien som hun mistet kontakten med da hun reiste fra Asia.

Leseglede 3

Inneholder historien Et gammelt brev som handler om to gutter som finner et brev fra 1941. Brevet fører dem til 2. verdenskrig og et familiemysterium.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Produkt bestående av flere enkeltprodukter
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202334031
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leseglede 1, 2, 3:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv