BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Historikerens kode

veien til historisk forståelse

Hvordan utøves historiefaget? Hva innebærer det for studenten å lykkes i historiefaget? Hvorfor er det noen som «knekker koden», mens andre opplever faget som vanskelig?

Når historikere utøver faget sitt, bruker de en rekke innforståtte koder. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
Hvordan utøves historiefaget? Hva innebærer det for studenten å lykkes i historiefaget? Hvorfor er det noen som «knekker koden», mens andre opplever faget som vanskelig?

Når historikere utøver faget sitt, bruker de en rekke innforståtte koder. Viktig kunnskap og nødvendig forståelse forblir taus. Kjernen i faget blir ikke eksplisitt formidlet til studenten, fordi historikeren som underviser, ofte ikke ser hva studenten ikke forstår.

«Historikerens kode» gir nye perspektiver på hvordan eksperter utøver historiefaget, og hva som kreves av underviserne for at flere skal lykkes i faget. Basert på utviklingsarbeid, intervjuer av studenter og historikere og internasjonal forskning på læring peker forfatteren på hvilke koder som må knekkes, for at studenten skal forstå hva kjernen i historiefaget er. Mange av disse kodene er nå en del av historie som skolefag i Norge: som kritisk tenkning, kildekritikk, historisk literacy, fagspesifikk lesing og fagspesifikk skriving i historie, jobbing med historiske spørsmål i en digital verden og historisk empati. Historiefagets koder kan knekkes ved at underviserne fokuserer mer på terskler i faget, bedre forståelse av faktakunnskapenes rolle for tolkningsarbeid, betydningen av samarbeidslæring, metakognisjon og digitale verktøy.

Boken er nyttig for lærerstudenter, lærere, historiestudenter, historikere og andre som er interessert i læring, fagspesifikk literacy og undervisning i både skole og høyere utdanning.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
188
ISBN
9788215034652
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Historikerens kode
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historikerens kode:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
Krig
269,-

Krig

Ragnhild Kolden
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv