Move it!

rytmikk, stemme og kropp i musikkundervisningen

Tone Ophus (Redaktør)

Move it! viser hvordan rytmikk, stemme og kroppsbevegelse kan gi nøkkelen til musikalsk forståelse og utvikling hos barn, unge og voksne. Du blir kjent med Rytmisk musikkpedagogikk og rytmikkmetoden og får mange konkrete og morsomme opplegg til bruk i undervisningen. Les mer
Vår pris
504,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 504,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Move it! viser hvordan rytmikk, stemme og kroppsbevegelse kan gi nøkkelen til musikalsk forståelse og utvikling hos barn, unge og voksne. Du blir kjent med Rytmisk musikkpedagogikk og rytmikkmetoden og får mange konkrete og morsomme opplegg til bruk i undervisningen.
Boka retter seg mot musikklærere i ungdomsskole, videregående løp og høyere utdanning, musikkstudenter, instruktører og kordirigenter.

Move it! har to deler. Første del handler om hva rytmisk musikkpedagogikk (RMP) og Dalcrozerytmikk er og hvor de kommer fra. I begge står felles musikkopplevelse og gehørstrening gjennom utforsking med stemme, kropp og evt. instrumenter sentralt.
Andre del viser praktisk RMP og Dalcrozerytmikk gjennom tekst, noter og illustrasjoner, sortert tematisk i 13 kapitler. Du får forslag til øvelser rundt puls og periode, koordinasjonslek med stemme og bevegelse, groovy sangaktivitet, improvisasjonslek, bodygroove, støveldans, polymetrikk og polyrytmikk, stomp og annet rytmisk samspill.

Move it! har en egen nettside der du finner ca. 65 videoer og 15 lydfiler knyttet til aktivitetene. Her finner du også bokas komponeringsoppgaver, klare for å vise for klassen på skjerm. Det musikalske materialet spenner over mange sjangre fra store deler av verden. Deler av det er også nykomponert. Aktivitetene i boka er godt egnet for barn og unge fra ca. 7. trinn og oppover, for elever på musikklinje i videregående skole og på folkehøgskole, kulturskole, for musikkstudenter i høyere utdanning og for unge og voksne i det frivillige kulturliv og kor. Boka er en del av Musikk i Skolen inspirerer-serien.

Tone Ophus er førstelektor i musikk og har jobbet med musikklærerutdanning i 25 år. Hun har også lang erfaring som dirigent og som kursholder innen bl.a. rytmisk musikkpedagogikk og rytmikk, og for Syngende skole. I tillegg til en rekke arrangementer og komposisjoner har hun laget mange videoer og webinarer for Musikk i Skolen og tidligere gitt ut bøkene Nyt no
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Norsk noteservice
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 239
ISBN: 9788280892621
Utgave: 1. utg.
Format: 30 x 23 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger