Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Klar

maritime fag

KLAR Maritime fag gir en innføring i fagspråket til maritime fag på en enkel og innovativ måte. Ordbok og app gir en innføring i ord og uttrykk og gjør elevene klare for skolearbeid og praksis. KLAR integrerer fagspråket inn i norskopplæringen og passer derfor også godt for voksne innvandrere som skal i arbeidspraksis eller ønsker seg en utdanning innen maritime fag. Les mer

299,-
Spiral
Sendes innen 3 virkedager
KLAR Maritime fag gir en innføring i fagspråket til maritime fag på en enkel og innovativ måte. Ordbok og app gir en innføring i ord og uttrykk og gjør elevene klare for skolearbeid og praksis. KLAR integrerer fagspråket inn i norskopplæringen og passer derfor også godt for voksne innvandrere som skal i arbeidspraksis eller ønsker seg en utdanning innen maritime fag.

KLAR praksisordbok og app presenterer ord og uttrykk om følgende temaer:

- skipet

- oppgaver og prosedyrer

- maritime ord og uttr-ykk

- skipstyper

- yrker og kompetanser

- HMS-utstyr, rutiner og prosedyrer

- farer og risiko

- å være profesjonell

KLAR Maritime fag er en bildeordbok som presenterer nyttige ord og uttrykk som gjør elever og lærlinger klare for skole og praksis innen maritime fag. Alle ord og uttrykk er tilgjengelig på norsk og engelsk, siden engelsk ofte er arbeidsspråk ombord. Dette gjelder for all tekst i ordbok og app, og som lydstøtte i appen.

KLAR - app er en motiverende digital ressurs med morsmålsstøtte som inneholder de samme ord og uttrykk som i ordboka for maritime fag. I KLAR - app har elevene mulighet for å få opplest ordene på norsk. Appen gir dessuten skriftlig morsmålsstøtte på seks morsmål: engelsk, arabisk, somali, tigrinja, polsk og litauisk.

I appen er det også mulig å legge til egne ord og bilder, og på den måten bygge sin egen praksisordbok - og bli enda bedre forberedt på arbeidslivet. KLAR - app har også en spillfunksjon som gjør det engasjerende å øve på alle ord og uttrykk som ligger i appen.

Gjennom KLAR - app kan elevene enkelt lære når som helst og hvor som helst - på skolen, hjemme og ute i arbeidspraksis. Appen krever innlogging.

KLAR - app bestilles her: KLAR kompetanse

Appen selges som årslisens og er klar for Feide 2.0 brukere.

Se priser her

KLAR Maritime fag fører fagspråket inn i språkopplæringen og passer godt for lærlinger som skal ut i lærebedrift. KLAR Maritime fag passer også for voksne innvandrere som skal ha arbeidspraksis eller som forbereder seg til en utdanning innen maritime fag. Ved å lære et maritimt fagspråk vil det være enklere å utføre arbeidsoppgaver, gjøre seg forstått og å kunne forstå andre ombord.

I fagfornyelsen skal elevene lære å mestre ulike sjangre de vil møte i yrkeslivet. KLAR-serien tilbyr en språkboks som inneholder kort som gir mulighet for individuelt arbeid eller samtale med andre. Kortene tar utgangspunkt i de grunnleggende ferdighetene, samtidig som de vektlegger tverrfaglig jobbing med yrkesfagene. Les mer om KLAR - språkboks

Forfatterne har solid undervisningserfaring fra yrkesfaglig studieretning og arbeid med særskilt språkopplæring på yrkesfagspråket. Hilde Vikse og Rhonda Nes Lothe har begge et sterkt engasjement for å integrere fagspråket i språkopplæringen for å gjøre det mer relevant og motiverende for elever som ønsker en yrkesfaglig utdanning.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Spiral
Språk
Bokmål Engelsk Flerspråklig
Sider
108
ISBN
9788202789534
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Klar
Format
24 x 18 cm
Serie
Klar

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klar:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv