Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jeg skal bli lærer!

utvikling av profesjonskompetanse

Du har begynt i lærerutdanning.
Du har bestemt deg.
Du skal bli lærer.

Denne boka handler om hvordan du som student skal få best mulig utbytte av profesjonsutdanningen. Det å utdanne seg til lærer skjer i samspillet mellom faglig og utvikling av egen lærerkompetanse; sosialiseringen til læreryrket starter den dagen du begynner i utdanningen. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Du har begynt i lærerutdanning.
Du har bestemt deg.
Du skal bli lærer.

Denne boka handler om hvordan du som student skal få best mulig utbytte av profesjonsutdanningen. Det å utdanne seg til lærer skjer i samspillet mellom faglig og utvikling av egen lærerkompetanse; sosialiseringen til læreryrket starter den dagen du begynner i utdanningen. Gjennom læring av ny kunnskap, øving i praksis og refleksjoner i fellesskap med medstudenter dannes grunnlaget for å utvikle din læreridentitet.

Forfatterne beskriver viktige sider ved kvalifiseringsprosessen fram til det å bli lærer. De tar opp temaer som personlig og profesjonell identitet, krav og forventninger til læreren, skikkethetsvurdering og språkkompetanse. Tenk-og-skriv-oppgaver som er lagt inn i de ulike kapitlene, kan brukes både individuelt og sammen med medstudenter. Oppgavene har som mål at du skal reflektere over erfaringer du har fra før, bli klar over egne holdninger og normer og finne ut hva slags lærer du vil bli.

Forfatterne utfordrer deg som lærerstudent til ikke å velge de enkleste løsningene, men til å utforske, gå i dybden og å vie deg 100 prosent til å utdanne deg til verdens mest spennende yrke!

Bokas redaktører, Hanne Christensen og Kirsten E. Thorsen, er begge førstelektorer i pedagogikk med lærerkvalifisering som forskningsfelt.

Boka inneholder bidrag fra Jon Amundsen, Alf Gunnar Eritsland, Ellen Konstanse Hovik, Frøydis Oma Ohnstad, Nanna Paaske, Torill Strand og Jon Helge Sætre. De er alle erfarne fagdidaktikere som har sin tilknytning til Høgskolen i Oslo og Akershus. I tillegg bidrar studentene Ina Camilla Lauvli Engan, Marius Muggerud, Richard Nicolai Nilsen Prestegård, Hilde Midtgård Stephansen og Julie Himberg Sørlie i kapitlet «Medstudenter som ressurs».

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
135
ISBN
9788215025322
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Jeg skal bli lærer!
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg skal bli lærer!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sove ute

Marius Nergård Pettersen
Paperback 
363,- 399,-
 

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv