Norsk lærebokhistorie

allmueskolen, folkeskolen, grunnskolen : 1739-2013

; Norunn Askeland ; Eva Maagerø ; Bente Aamotsbakken

Lærebøkene brukes og virker hver eneste dag og har stor makt over kunnskapen og tenkemåtene våre, men de er sjelden tema for offentlig debatt eller kritikk. Med «Norsk lærebokhistorie» får vi endelig innsikt. Les mer
Vår pris
539,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 539,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Lærebøkene brukes og virker hver eneste dag og har stor makt over kunnskapen og tenkemåtene våre, men de er sjelden tema for offentlig debatt eller kritikk. Med «Norsk lærebokhistorie» får vi endelig innsikt.Hvilke kunnskaper, holdninger og verdier har vært så viktige at de måtte formidles videre til neste generasjon? Hvilken holdning har de til barna de er skrevet for? Hvilken forståelse av læringssituasjonen? Hvem har skrevet dem? Og hvordan har lærebøkene endret seg over tid?

Disse spørsmålene gir det unike verket «Norsk lærebokhistorie» svar på. Forfatterne tar for seg lærebøker i alle fag skrevet for allmueskolen/folkeskolen/grunnskolen fra de første lærebøkene for allmueskolen så dagens lys i 1739, fram til dagens multimodale læremidler.


Forfatterne er fire av våre fremste forskere på pedagogiske tekster: Dagrun Skjelbred, Norunn Askeland, Eva Maagerø og Bente Aamotsbakken, alle lokalisert ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

« ... først og sist er stoffet velskrevet, lettfattelig, interessant og appetittvekkende, både som tekstmasse, og ikke minst rikt illustrert og innbydende formgitt.»
Terningkast 5, «Tønsbergs blad»

«'Norsk lærebokhistorie' er et fantastisk værk, der fortjener at blive læst også af danske skole- og uddannelsesfolk»
Gunnar Green, Folkeskolen.no
Les hele anmeldelsen her: https://www.folkeskolen.dk/622940/skolehistorisk-pragtvaerk-om-skoleboeger

Fakta