Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Birken

historien om det seige slitet

Hvem deltar i Birken? Hvordan har rennet forandret seg opp gjennom årene, og hvordan ble det så ekstremt populært? Thor Gotaas gir oss alle svarene på sin særegne, underfundige måte i denne flotte gaveboka. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

Den komplette beretningen om Norges mest berømte turrenn. 20. mars 1932 vant den tidligere skikongen og skogsarbeideren Elling Rønes fra Trysil det første Birkebeinerrennet i historien på tiden 5.19.04. I 2015 gikk Petter Eliassen i mål på rekordtiden 2.19.28. De tre timene i forskjell rommer over 80 års skihistorie.

Denne underholdende skiboka spenner fra den dramatiske flukten til de originale birkebeinerne Torstein Skeivla og Skjervald Skrukka med kongsemnet Håkon Håkonsson i armene, via folkekjære skilegender som Ole Ellefsæter, Ivar Formo og Erling Jevne, til de ukjente hverdagsheltene som har kjempet seg over fjellet med bakglatte ski, magesjau, melkesyre i bein og armer og en knert på innerlomma.

Se også Femmila av samme forfatter.

 

Medlemsvurdering:
Dette er et monster av ei bok - i positiv forstand! Legg to av dem i sekken, og den er tung nok til at du kan delta i Birken. Thor Gotaas, som også har skrevet om Femmila, gir oss Birkebeinerrennets historie og utvikling og plasserer rennets status i dag. Uansett om du går Birken, har gått Birken, kan tenke deg å gå Birken eller overhodet ikke vil gå Birken, er dette morsom, interessant og underholdende lesning.

Harald

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
589
ISBN
9788205486379
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
26 x 19 cm
Nr
8078122
Serie
Birken

Kunders vurdering

B
Bente Lilleløkken – 26.01.2016

– Ble gitt i gave og ble veldig bra mottatt !!

H
Harald – 25.11.2015

– Dette er et monster av ei bok - i positiv forstand! Legg to av dem i sekken, og den er tung nok til at du kan delta i Birken. Thor Gotaas, som også har skrevet om Femmila, gir oss Birkebeinerrennets historie og utvikling og plasserer rennets status i dag. Uansett om du går Birken, har gått Birken, kan tenke deg å gå Birken eller overhodet ikke vil gå Birken, er dette morsom, interessant og underholdende lesning.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Birken:

Voss

Kjell Lund
Innbundet 
437,- 499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv