Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Oddvar Brå

et skiløperliv

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men Brå er naturligvis mye mer enn det, han er mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Dette er historien om Oddvar Brå, mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela. 

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester. 

Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler også samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet - gammeldags landsbygd og nye, moderne tider - og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina. 

Gjennomillustrert med fotografier. 

 

Medlemsvurdering:
Forfatter Thor Gotaas er folkeminnegransker, så denne boka om Oddvar Brå handler ikke bare om å gå fort på ski, pallplasseringer og seiere i store mesterskap, men også om den vesle guttens familiebakgrunn, om oppveksten og treningsmengden sammenlignet med andre løpere og, ikke minst, vennskapet med konkurrentene. Fortellingen er ført helt fram til i dag. Dermed passer boka både sportsfantasten og den mer allment interesserte leser. Flott gavebok, men les den selv også!

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
399
ISBN
9788205514584
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
25 x 18 cm
Nr
8130809

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
Beret Sande – 10.01.2019

– Bra bok!

H
Harald K – 05.10.2018

– Forfatter Thor Gotaas er folkeminnegransker, så denne boka om Oddvar Brå handler ikke bare om å gå fort på ski, pallplasseringer og seiere i store mesterskap, men også om den vesle guttens familiebakgrunn, om oppveksten og treningsmengden sammenlignet med andre løpere og, ikke minst, vennskapet med konkurrentene. Fortellingen er ført helt fram til i dag. Dermed passer boka både sportsfantasten og den mer allment interesserte leser. Flott gavebok, men les den selv også!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oddvar Brå:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv