Vinnerhjerte - Ingerid Stenvold

Vinnerhjerte

historien om Marit Bjørgen

; Ingerid Stenvold (Oppleser)

«Fin biografi om en av våre aller største idrettsutøvere, hvis personlighet er minst like sterk som hennes prestasjoner i skisporet.»

Adresseavisen Terningkast 5
Ingen har vunnet mer enn Marit Bjørgen. Hun er tidenes vinterolympier, gang på gang kåret til landets største forbilde og vår mest populære idrettsutøver. Men den eventyrlige karrieren kunne vært over før den egentlig startet. Les mer
Vår pris
299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Ingen har vunnet mer enn Marit Bjørgen. Hun er tidenes vinterolympier, gang på gang kåret til landets største forbilde og vår mest populære idrettsutøver. Men den eventyrlige karrieren kunne vært over før den egentlig startet. I 2009, etter nok en VM-fiasko og flere sesonger med motgang og misnøye, ville hun legge opp. Snuoperasjonen som fulgte, er knapt til å tro. Bare ett år seinere tar hun sine tre første OL-gull. Resten er idrettshistorie. Denne boka er Marit Bjørgens egen historie om livet som langrennsløper. Vi følger henne fra oppveksten på familiegården, der en sjeldent sterk kjærlighet til kroppsarbeid og idrett ble dyrket fram og drømmen om å bli verdensmester ble født. Hun forteller åpent om livet på landslaget, om motgangen og kritikken som nesten knekte henne, det evinnelige fokuset på kropp og mat, dopingspøkelset, den store kjærligheten - og om å tørre å bli sjefen i sitt eget liv.

Historien om Marit Bjørgen viser at det ikke er noen motsetning mellom å ha et stort hjerte og et brennende ønske om å være best. Det kalles vinnerhjerte.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788272017438
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Fin biografi om en av våre aller største idrettsutøvere, hvis personlighet er minst like sterk som hennes prestasjoner i skisporet.»

Adresseavisen Terningkast 5

«Lojalt og velskrevet om Marit Bjørgen og hennes unike karriere. (...) Bokens lesere vil forhåpentligvis også sette pris på at boken tar opp, eller i hvert fall berører, de mer problematiske sidene av moderne langrenn. Det gjelder spørsmål som vekt, kroppsfokus og spiseforstyrrelser, noe Marit Bjørgen også har fått berøring med. Det er ganske flaut å bli minnet om hvor mange som har ment noe om kjolene og bicepsene til Bjørgen!»

, VG

«Der merittene hennes, sett utenifra, er en enestående rekke av seirer og suksess, rommer tankene i boka overraskende mye usikkerhet, maktesløshet og tvil. Her ligger også biografiens største kvalitet. Den tør å åpne seg i større grad mot de sidene som oppleves krevende og vanskelig. Finn en autorisert biografi om en mannlig idrettsutøver som åpner såpass mye opp rundt disse tingene. Jeg tror ikke du finner den biografien med det første.»

, Dagbladet