Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jegerånden

å lede i fred, krise og krig

«En glimrende bok! Uansett hvem du er og hvor du er i livet, kan du la deg inspirere av Eirik Kristoffersen.» Erik Bertrand Larssen

Hva skal til for å bli best? I Jegerånden tar Eirik Kristoffersen oss med på innsiden av Norges fremste elitestyrke. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
«En glimrende bok! Uansett hvem du er og hvor du er i livet, kan du la deg inspirere av Eirik Kristoffersen.» Erik Bertrand Larssen

Hva skal til for å bli best? I Jegerånden tar Eirik Kristoffersen oss med på innsiden av Norges fremste elitestyrke.I 2020 ble general Eirik Kristoffersen Norges nye forsvarssjef. Inntil da hadde han det meste av karrieren tjenestegjort i Forsvarets spesialkommando (FSK) - en myteomspunnet militær styrke med svært harde opptakskrav.For å bli en del av FSK, må man ha den rette «jegerånden», men hva innebærer det? Hva gjør FSK for å utvikle sine soldater, både individuelt og som gruppe? Og hvordan bygger de en kultur preget av tillit og trygghet - der man både omstiller seg, tåler konflikter og tør å gjøre feil?Boka er skrevet i samarbeid med Malin Stensønes. Den bygger på en rekke konkrete hendelser - både dramatiske episoder fra krig, utfordringer under opplæring eller omstilling, og eksempler på egenskapen Kristoffersen setter aller høyest hos sine medarbeidere: mot til å protestere og si nei.


Jegerånden er en bok om ledelse, motivasjon og kultur, men først og fremst om den innbitte viljen til alltid å bli bedre.

Lesernes favorittbok 2020
Bok365

«Det er noe renhårig over denne boken (...) Han skildrer klassiske dygder som mot, viljestyrke og lagånd. Men ikke en eneste gang knytter han disse dygdene til mannsrollen eller maskulinitet.»

Ingunn Økland, Aftenposten«Eit godt innblikk i kvardagen til ein av landet sine beste avdelingar.»

Asgeir Ueland, Forsvarets Forum«For en som har lest mer ledelseslitteratur enn sunt er, er det befriende å lese en bok uten en eneste modell som illustrerer 'hvordan ledelse i stort bør bedrives av oss alle'.»

Knut Petter Rønne, Dagens Perspektiv«Jo, her er det mye å lære. Ikke bare for folk fra Forsvaret, men for alle som er satt inn i ulike oppgaver med å lede.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no«Eirik treffer godt ... Det er jegerånd av beste merke.»
John Hammersmark, tidligere oberstløytnant i Forsvaret

Medlemsvurdering:
Glimrende bok som både de som skal være ledere og de som skal ledes. Det gjelder både sivilt og militært. Mye av det som skrives om ledelse kjenner jeg igjen fra Befalskolen for Kystartilleriet for 47 år siden. Det er blant annet begrepet Situasjonsbestemt ledelse. Hva det er anbefaler jeg alle å lese. Den såkalte jegerånden kan vi også ta med i det sivile arbeidsliv, idrett og lignende. Vilje til å utføre noe uansett hvor vanskelig det ser ut til å være. Og da gjelder det å støtte sine medarbeidere slik at man sammen når målet. I arbeidslivet har jeg selv vært bort I tyrraniske ledere som ikke støtter medarbeiderne sine. I Forsvaret sier de følgende: Løs oppdraget og ta vare på soldatene. Det er bokstavelig. Mennesker er den største ressursen.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788205547162
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Y
Yngve Hansen – 27.08.2022

– En kjempebra bok. Anbefales på det varmeste 👍👍

J
Jarle Aas – 27.07.2021

– Glimrende bok som både de som skal være ledere og de som skal ledes. Det gjelder både sivilt og militært. Mye av det som skrives om ledelse kjenner jeg igjen fra Befalskolen for Kystartilleriet for 47 år siden. Det er blant annet begrepet Situasjonsbestemt ledelse. Hva det er anbefaler jeg alle å lese. Den såkalte jegerånden kan vi også ta med i det sivile arbeidsliv, idrett og lignende. Vilje til å utføre noe uansett hvor vanskelig det ser ut til å være. Og da gjelder det å støtte sine medarbeidere slik at man sammen når målet. I arbeidslivet har jeg selv vært bort I tyrraniske ledere som ikke støtter medarbeiderne sine. I Forsvaret sier de følgende: Løs oppdraget og ta vare på soldatene. Det er bokstavelig. Mennesker er den største ressursen.

T
Tore Bossum. Gammel offiser... – 30.11.2020

– Du som søker å oppnå noe. Du som strever med lederskap og skulle ønske det var lettere. Lederskap kan ikke gjøres lettere, men med anstrengelser, mot og perspektiver og erfaringer fra Eirik Kristoffersen kan det gå bra likevel. Fantastisk å få det komplekse gjort forståelig og håndgripelig.

T
Tore Bossum. Gammel offiser... – 30.11.2020

– Du som søker å oppnå noe. Du som strever med lederskap og skulle ønske det var lettere. Lederskap kan ikke gjøres lettere, men med anstrengelser, mot og perspektiver og erfaringer fra Eirik Kristoffersen kan det gå bra likevel. Fantastisk å få det komplekse gjort forståelig og håndgripelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jegerånden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv